Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizde iki usta var ki, konu ne olursa olsun, yorum hangi derinlikte değerlendirilirse değerlendirilsin ve hükümler hangi ölçeklerde farklılaşırsa farklılaşsın, kendilerini sürekli gündemde tutmanın yolunu mutlaka bulup ekranlarda ve sayfalarda yer alırlar.

        Hareketleri, ifadeleri, mesleki ve siyasi tavırları, kabulleri, eleştirileri, işaretleri, yorumları; mutlaka makulü aşan ölçülerde değerlendirilir ve sahiplerine kredi sağlayacak bir üslup tazelemesiyle halkın bilgisine sunulur.

        Birinci sima, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’dır.

        İkinci sima, ünlü piyanistimiz Fazıl Say’dır...

        *

        Bu iki isim günlük haber trafiğinde asla gündemden düşmez.

        Tayyip Bey, ülkenin cumhurbaşkanı olarak gündem belirlemede en etkin simadır; çünkü en öncelikli simadır.

        Türk demokrasisinde başbakanı gerilere iteleyen cumhurbaşkanı örneğinin seçkin simasıdır.

        Yandaş tanımlamasıyla biçimlendirilen medya kadrolarının yoğun ve bastırıcı etkisiyle bu manzara, her gün en az iki değişik konuyla gündemde yer alır.

        Televizyonlarda görünür; ister devletin, ister özelin kanalları olsun genel yayın akışları değiştirilir ve hiçbir zaman sınırlaması olmadan, aynı anda canlı yayın olarak en az 15 kanalda yer alır...

        Bu akış şemasının daha makul bir yayın programına dönüştürülmesi şimdilik mümkün görünmüyor...

        *

        Gelelim ikinci simaya...

        İkinci sima Fazıl Say, her vesileyle gündemde yer almanın mutlaka bir yolunu bulur ve hassas bir meraklı kadrosunun hafızasında sağlam yer tutacak şekilde, medyada varlığını tekrarlı bellek yöntemiyle okuyucu ve seyirci hafızasına nakşeder.

        Son tezahür vesilesi, Borusan Festivalinin iptal edilmesi üzerine aldığı ters tavır ve açıklamadır.

        Borusan, Türkiye’nin en gözde sanayi firmalarının arasında seçkin ve etkin ekonomik ve sosyal bir itibara sahiptir. Kurucusu Asım Bey Türk iş dünyasının hatırlı ve itibarlı şahsiyetiydi.

        Şirket yönetimini zamanında oğlu Ahmet Beye bıraktı. BİFO (Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası) Ahmet Beyin eseridir. Kutlanmaya değer bir girişimi oluşturur ve evrensel değerlere ulaşmış üstün performansların sahibidir.

        İki yılda bir gerçekleştirilen BİFO-SAY festivalinin bu yılki programı Borusan tarafından iptal edildi.

        Adı, “Fazıl Say” olan konserin iptal edilmesinden Fazıl Bey, rahatsız olmuş. Bunu doğal karşılamak gerekir. Tıpkı Borusan’ın festivali iptal etmesi gibi doğal davranıştır.

        Ama Fazıl Bey olaya, ticari menfaat ve siyasi baskı gerekçesiyle bakınca, ikna edicililiğinin tehlikeye girdiğini de dikkate almalıdır.

        Fazıl Bey diyor ki, “ben ve ekibim ne devlete ne de bu holdinglere ihtiyaç duymuyoruz. Başımızın çaresine bakarız. İyi müzik yaptığımız sürece de bu salonlardaki doluluk oranımız artıyor. Dünyanın her yerinde yılda 100 konserimiz var. “

        Kuşku yok ki bunlar doğrudur. Ama her vesile ile gündem olmak için her olayda, her zaman kendisinin haklı olduğunu dillendiren gerekçenin ne ölçüde makul olduğunu da dikkate alması gerekir.

        Aksi halde her gün gündemde görünmek heveskârlığı isabet açısından tartışmaya alınır...

        Galiba tartışma başladı bile...

        Diğer Yazılar