Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti dörtlüsünün, en ilginç siması Bülent Arınç idi. Siyasi zeminlerde çok özgün niteliklerle temayüz ederdi.

        Örneğin, AK Parti’nin ilk cumhurbaşkanının seçimi aşamasında, siyaset etkinliğini öne çıkaran isim Bülent Bey’di. (Eğer) İsteseydi, ilk AK Parti cumhurbaşkanı olabilirdi.

        Kendisine layık görülen fırsatı ve makamı Abdullah Gül’e devretti. Ve ilk AK Parti cumhurbaşkanının isimlendirmesini o belirledi.

        Böylece Tayyip Bey’in iç tasfiye hareketinin öncüsü oldu.

        Ama Abdullah Bey’e, daha sonra parti liderliği gibi, ikinci imtiyazlı konuma sahip olma fırsatını vermeyen siyasi şahsiyet de Bülent Bey oldu.

        Evinin etrafında çok gizli amaçlarla izlemeler gerçekleştirildiği iddiasını gündeme getirdi.. Etrafı velveleye veren mekanizmalar işletildi. Özel amaçlı kontroller yapıldığı iddiası ortaya atıldı. Çok az rastlanan nitelikte izlemeler yapıldı.

        O kadar ki, sırf Bülent Arınç ismi söz konusu olduğu için, çok özel izlemelere konu oldu. Kozmik odalar özel izlemelere alındı. Sonra o kozmik iddialar ve araştırmalar, boş amaçlı siyasi takipler anlamına gelen gelişmelere dönüştü.

        ***

        Dört kurucunun ikinci en önemlisi iken, başbakanlık şansının kendisine gülmesine fırsat vermediler. Başbakan yardımcılığı ile durum idaresine devam ederek, üç dönem milletvekilliği iddiasının sınırlarında yalnız bırakıldı.

        Tayyip Bey ile ilişkileri sık sık ihtilaflı konulara dönüştü.

        Örneğin, özgül ağırlık iddiasıyla, siyasi şahsiyet tarifini öne çıkardı. Ama bu iddiasında beklenen başarılı konum değerlendirilmesinde, dikkat çeken siyasi şahsiyet ve hüviyet etkinliği kazanamadı.

        O kadar ki Tayyip Bey, Bülent Bey ile ilgili çatışma zemininde Bülent Bey’in karşısına Melih Gökçek’i çıkararak, kamuoyunda iddia sahibi olmasına fırsat vermedi.Ve sonunda Tayyip Bey, Bülent Bey’in siyasi konumunu üçüncü dönem milletvekilliği sonunda nihayete erdirdi. 1 Kasım seçimlerinde dördüncü dönem talihini kendisine kullandırmadı.

        ***

        CNN’deki mülakat programda, yaptığı açıklamalarla çok geniş kesimlerin dikkatini çekti.

        Tayyip Bey’in siyaset modelinde kendi eski etkinliğinin geçerli olmadığını bütün kamuoyunun dikkatine sundu.

        İşte tam bu sırada Bülent Bey, CNN programında dikkat çeken şahsiyet oldu.

        Herkes programı büyük dikkatle ve detaylı biçimde izledi. O kadar ki, bu program aynı gece iki kez üst üste yayınlanarak kamuoyunun bütün dikkatini kendi üzerinde topladı.

        Bilhassa Gülen hareketinin değerlendirilmesinde, Bülent Bey’in bilgi ve deney birikiminin, hangi genel başlıklarla ele alınacağı, en önemli program içeriği haline geldi.

        ***

        Başkanlık sisteminin Meclis kararına bağlanma aşamasında, referandum için ilave 14 oya ihtiyaç duyulmakta iken, Bülent Bey’in etkinliğinin değerlendirilmesi bilhassa önem taşıyacaktır.

        Tayyip Bey’in bu noktada, hiçbir oy potansiyelini tehlikeye sokacak siyasi bir tavır takınması söz konusu edilemez

        Tayyip Bey, referandum oy oranının yüzde 55 düzeyinde olabileceği iddiasını ileri sürüyor. Bütün mesele (önce) referandum için yeterli oyu sağlamak olacaktır.

        Eğer eski AK Parti kıdemlileri ve yetkilileri böyle münakaşalar içinde kalırsa, sorunun etkinliği kaybolabilir...

        Bu yüzden Bülent Bey, önem taşıyan siyaset siması haline geliyor ve değer taşıyor...

        Eğer Bülent Bey’in tam desteğine ihtiyaç duyulursa, dışarıdan başbakan yardımcısı olarak kabineye alınması da söz konusu olabilir...

        Diğer Yazılar