Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Seda Zeynep Köse pizzanın ana vatanı Napoli'de

Giriş: 10.02.2016 - 21:35 | Güncelleme:

Seda Zeynep Köse İtalya'nın en kendine has şehri Napoli'ye gitti, Pompei antik şehrini sizler için gezdi, Napoli sokaklarında dolaştı, gerçek pizzanın adresini sizler için keşfetti.

PİZZA'NIN ANA VATANI "NAPOLİ"

szk@haberturk.com

instagram/tatildeyimdonucem

Tatilstil ile çıktığımız İtalya yolculuğumuzda, Roma'daki otelimizde aldığımız sabah kahvaltısının ardından, Napoli’ye doğru yola çıkıyoruz. Napoli yolu üzerinde, önemli bir durağımız var. Pompei.

 

Dünyanın en özel antik kentlerinden biri "Pompei"

Napoli yakınlarındaki Pompei, Campania bölgesinde, antik şehri kalıntıları ile ünlü olan bir şehir. Katolikler için bir haç yeri. Çünkü, merkez kilisesi, Madonna del Rosario di Pompei' ye adanmış olan kent. Şehrin dramatik bir tarihi var. Vezüv Yanardağı’nın birden patlamasıyla, 24 saat içinde 5000’e yakın kişinin hayatını kaybettiği bir felaket yaşamış. Vezüv yanardağı yaklaşık 100 milyondan fazla sünger taşı ve kül fırlatmış. 2000 yıl öncesinden günümüze değin, olduğu gibi kalabilen nadir antik kentlerden biri. İçeri girmek için 11 euro ödüyorsunuz.

Pompei antik kenti, tam anlamıyla bir açık hava müzesi. Doğal dokusu neredeyse hiç bozulmamış şehrin bir diğer özelliği de, dünyanın ilk genel evinin burada olması. Sokaklar, evler, hamamlar, yerlerdeki mozaiklerin ilk haline yakın görüntüleri karşılıyor sizi şehirde. Görülesi bir tarih durağı, görmeden geçemeyin derim. Günümüzde, 3.5 milyon kişinin yaşadığı bu özel şehirde aldığımız öğle yemeği sonrasında, Napoli’ye doğru yola çıkıyoruz.

 

İtalya’nın belki de en egzotik, en romantik ve elbette en ilginç şehirlerinden biri olan Napoli’ye vardığımızda, şehrin o kendine münhasır havasını solumaya başlıyorsunuz hemen. Balkonlarda iplere asılmış çamaşırlar, meşhur Napoli sokakları, rengarenk evleri ile daha ilk dakikadan itibaren etkilenmeye başlıyorsunuz. Suç oranının çok yüksek olduğu Napoli’de, hırsızlık konusunda dikkatli olmanız gerektiğini de hemen hatırlatmalıyım. Şu cümleyi çok duyacaksınız “Çantalarınız önde olsun.”

 

Roma ve Milano’dan sonra İtalya’nın 3. büyük şehri Napoli. Pizzanın doğduğu yer olarak biliniyor. Şehre vardıktan hemen sonra, ilk olarak Galeri Umberto’yu ziyaret ediyoruz. Burası 1900 yılında inşa edilen cam tavanlı bir kapalı çarşı. Yapıldığı dönem düşünüldüğünde bir sanat şaheseri denilebilir. 2800 yıllık bir geçmişe sahip olan Napoli’nin eski şehir merkezi Unesco Dünya Mirasları listesinde bulunuyor.

 

Dünyanın en ilginç, en renkli ve en sanatsal metrosu Toledo'do da Napoli'de görebileceğiniz ilginç noktalar arasında. Metro, İspanyol bir mimarlık firması tarafından tasarlanmış ve 2012 yılında açılmış. Oldukça enteresan olduğunu söyleyebilirim.

Napoli’deki bir diğer durağımız, ünlü Piazzo Plebistico Meydanı oluyor. Burası dünyada “Küçük Vatikan” olarak adlandırılıyor. Gerçekten de, merkezde bulunan San Francesco di Paola Kilisesi, St. Pietro Bazalikası’nı hatırlatmıyor değil. Royal Palace, Castel Nuovo, Napoli Üniversitesi Merkez Binası şehrin görülmeye değer tarihi yapıları. Bu arada hemen şu bilgiyi de paylaşmak isterim. Napoli, İzmir’in kardeş şehri. Biz Pompei’de yemek yediğimiz için, pizza olayına girmedik, ama, siz Napoli’ye gider de pizza yemek isterseniz, gerçek pizzayı sadece L'Antica Pizzeria da Michele’de yiyebilirsiniz. Tarafımdan daha önce test edilmiştir ve şiddetle önerilir.

 Napoli'deki keyifli ziyaretten sonra, tekrar Roma'ya doğru yola çıkıyoruz. Bir sonraki durağımız Floransa'da görüşmek üzere.

Tatilstil.com u ziyaret etmek için tıklayınız

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Diğer Yazılar
YENİ MEDYA

ANTALYA'DA TURİZM KAN AĞLIYOR

Turizm açısından zor bir dönem geçiren Antalya'da son durum ne?

Alanya Antalya'da turizmin son durumu | Alanya, Antalya, Side gezilecek yerler
YENİ MEDYA

BOZCAADA'DA BİR HAFTASONU KAÇAMAĞI

Haberturk.com seyahat yazarı Seda Zeynep Köse, Ege'nin cennet köşesi Bozcaada'ya haftasonu kaçamağı yaptı. Adanın bilinmeyenlerini, lezzetlerini, tarihi dokusunu ve en keyifli yanlarını sizler için keşfetti

Bozcaada'da gidilecek yerler, Bozcaada'ya nasıl gidilir? Bozcaada plajları ve feribot saatleri
YENİ MEDYA

SEDA ZEYNEP KÖSE 'AŞIKLAR ŞEHRİ' PARİS'TE

Seda Zeynep Köse, Paris gezisinde, Fransa'nın başkenti Paris'e gitti, Eyfel kulesi, Louvre müzesi, Paris Montmartre tepesini sizler için ziyaret etti.

Fransa'nın Başkenti Paris'te gezilecek yerler
YENİ MEDYA

UKRAYNA'NIN SAKLI CENNETİ LVİV

Seda Zeynep Köse, Ukrayna'nın şehirlerinden, en sevileni, spa turizmi ile önem taşıyan, gece hayatı ile ünlü Lviv'i sizler için keşfetti.

Lviv gece hayatı kadar yaşam biçimiyle de büyülüyor