Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik 665 bin 868 kişinin elektriği Silopi Termik Santrali’nden - Enerji Haberleri

        Silopi Termik Santrali,ortalama2.204.023.620 kilovatsaat elektriküretimi ile665.868 kişininkonut ve sanayi de dahil olmak üzere günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektriği üretiyor.

        Yüzde 85 Ciner Grubu, yüzde 15 GSD Holding ortaklığı ile faaliyetini sürdüren santral 405 MWkurulu gücü ile Türkiye’nin 50’inci, Şırnak’ın ise en büyük enerji santrali.

        ÜÇ TESİS DEVREDE

        Tesis ayrıca Türkiye'nin ilk ve tek olmakla birlikte en büyük Asfaltit Termik Santrali olma özelliğine de sahip.

        REKLAM

        2 Mayıs 2009’da Şırnak Silopi Termik Santrali’nin 135 MW’lıkilk ünitesi üretime başladı. 8 Mayıs 2015’e gelindiğinde asfaltit yakıtlı santralin aynı güçteki ikinci ünitesi devreye girdi. Yine aynı yılın aralık ayında santralin üçüncü ve son ünitesi de devreye alınarak 405 MW güçle elektriküretimine başlanıyor.

        ALANINDA TEK

        Türkiye'de yakıt olarak asfaltitin kullanıldığı ilktermiksantral olma özelliği bulunan Ciner Grubu'na ait ŞırnakSilopiTermikSantrali, dünyada benzeri olmayan örnek bir yatırım olma niteliğinde. 800 milyon dolarlık yatırımla 3 ünitede faaliyet gösteren santralin kullandığı yakıt 6 bin civarındaki yüksek kalori değeriyle dikkat çekiyor. Petrol orijinli bir yakıt olan ve kömüre benzeyenasfaltit, Şırnak veMardin baştaolmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndebulunuyor. Türkiye'nin asfaltit rezervinin ise 82 milyon ton civarında olduğunu ifade ediliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ