Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Amazon Alexa destekli yeni ürünlerini tanıttı - Teknoloji Haberleri

        Amazon, yapay zeka destekli sesli kontrol sistemi Alexa ile kontrol edilebilen mikrodalga fırınını tanıttı. Şirket, Seattle’daki merkezinde düzenlediği etkinlikle sesli asistan destekli yeni ürün portföyünü görücüye çıkardı.

        Dünya e-ticaret devinin Amazon’un yeni donanım ürünleri arasında en dikkat çekeni ise yapay zeka destekli mikrodalga fırını oldu. “Amazon Basics Microwave” adı verilen ürün, kullanıcılarını tanıyıp, sesli komutlarını yerine getirebiliyor.

        .png
        .png

        Kullanıcıların “Alexa” diye seslenmesiyle çalışmaya başlayan fırın, “Alexa, pizzamı ısıt”, “Alexa, yemeğimin buzunu çöz”, “Alexa, bana patlamış mısır hazırla” gibi talimatlarını gerçekleştiriyor.

        REKLAM

        YAPAY ZEKA TÜM OTOMOBİLLERE GELECEK: ECHO AUTO

        Öncelikli olarak ABD pazarında piyasaya çıkacak olan Amazon Basics Microwave, 14 Kasım 2018 tarihinden itibaren 59.99 dolara satışa sunulacak.

        Amazon’un dün akşam tanıttığı bir diğer ilginç ürün ise yapay zekayı tüm otomobillere taşıyacak olan Echo Auto oldu.

        Şirketin sesli asistanı Alexa'yı otomobillerin içine yerleştiren Echo Auto, marka ve model fark etmeksizin tüm otomobillerde birer sesli asistan olmasını sağlayacak.

        Ön sipariş aşamasında 24.99 dolara satılacak Echo Auto’nun fiyatı daha sonra 49.99 dolar olacağı duyuruldu. Ürünün, bu yılın sonunda satışa sunulması hedefleniyor.

        SİZİ SESİNİZDEN TANIYAN DUVAR SAATİ: ECHO WALL CLOCK

        Yapay zeka destekli ürünleriyle kullanıcıların evinin her yerine yerleşmeyi planlayan Amazon’un bir diğer dikkat çekici yeni ürünü ise sesli asistan destekli duvar saati oldu.

        Şirketin sesli asistanı Alexa destekli olan “Amazon Echo Wall Clock” adlı ürün, kullanıcıların duvar saatiyle konuşarak, alarm kurmasını mümkün hale getiriyor. Echo Wall Clock’un satış fiyatı ise 29.99 dolar olarak açıklandı.

        ALEXA DESTEKLİ FIRIN NASIL ÇALIŞIYOR?

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ