Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple artık borç para veriyor! Apple Pay Later (Sonra Öde) sistemini başlattı! - Teknoloji Haberleri
        1

        ÜRÜNLER ÖNCEDEN SATIN ALINIP SONRADAN ÖDENEBİLECEK

        Apple Pay Later (Sonra Öde) sistemini devreye sokan şirket, ürünlerin daha kolay satılmasını amaçlıyor ancak uygulama henüz ABD'de kullanılıyor.

        Salı günü tanıtılan "Apple Payl Later" ödemeleri altı haftalık dönemde vade farksız dört takside bölüyor.

        2

        Apple Sonra Öde geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Geliştiriciler Kongresi'nde tanıtıldı ve iOS 16 güncellemesi ile kullanıcılara sunulması bekleniliyordu.

        Hizmet ABD'de rastgele seçilen kullanıcılar için kullanılabilir olduğu ve önümüzdeki aylarda diğer kullanıcılara açılacağı açıklandı.

        3

        ABD'DE KULLANIMA SUNULDU

        Kullanıcılar iPhone ve iPad'lerinden Apple Cüzdan'ları üzerinden Apple Sonra Öde borçlandırmasına başvurabilecek. Alt limit 50, maksimum limit ise bin dolar (yaklaşık 19 bin TL).

        Eğer kullanıcının finansal durumu iyiyse Apple Sonra Öde'yi online ödeme ve uygulama içi satın alımlarında kullanabilecek.

        Açıklamaya göre onay süreci kullanıcının kredisini etkilemeyecek. Kullanıcılar ödemelerini Apple Cüzdan üzerinden takip ederek, ödeme günü yaklaşınca elektronik posta ve Cüzdan bildirimi alacak.