Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple harita servisini sıfırdan tasarlıyor! - Teknoloji Haberleri

        Apple Maps ilk olarak kullanıcıların hizmetine sonuçlandığında tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşatmıştı. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala rakiplerinin seviyesine ulaşamayan servis, bu kez Apple’ın kendi toplayacağı verilerle en baştan tasarlanacak. Önceden bu harita verileri OpenStreetMap ve TomTom gibi üçüncü parti yazılımlar tarafından sağlanıyordu.

        Veri toplamak için iki çeşit kaynak kullanılacak. Bunlardan bir tanesi Apple’ın kendi araçları ve droneları. Bu vasıtalarla haritalar en baştan oluşturulacak ve trafik işaretleri, şeritler, binalar tespit edilecek. Apple’ın veri toplamak için kullanacağı ikinci kaynak ise cebimizde bulunuyor. iPhone’lardan alınan bilgi sayesinde haritalara eklenebilecek olan yollar belirlenecek ve günlük trafik durumu verisi alınabilecek.

        REKLAM

        Yeni methodun kullanıcıların mahremiyetine zarar getirmeyeceğini belirten Apple, bu haritalandırma tekniğiyle daha yüksek doğruluk ve detay vaadediyor. Ayrıca bölgelerdeki güncelleme eskisi gibi aylık olarak değil, günden güne gelecek.

        Şimdilik sadece San Francisco’da denemesi yapılan yeni harita verileri önümüzdeki hafta iOS 12 betaya gelecek. Sonbahara kadar Kuzey Kaliforniya bölgesini de içine alacak. Ancak tam anlamıyla harita bilgilerinin ne zaman tamamlanacağı konusunda Apple’dan bir açıklama yapılmış değil.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ