Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple, iOS 11.3 güncellemesini yayınladı - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple’ın yeni mobil işletim sistemi güncellemesi iOS 11.3, iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2, altıncı nesil iPod Touch ve sonrasında satışa çıkan cihazlar için yayınlandı.

        2

        Apple’ın tüm dünyadaki kullanıcılara kademeli olarak sunduğu güncellemeyi, kendi cihazınızda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme sekmesi altından kontrol edebilirsiniz.

        3

        iOS 11.3, performans kısıtlama sorununa çözümler getirmesi, yeni artırılmış gerçeklik kabiliyetleri eklemesi ve firmaların müşteri temsilcileriyle doğrudan Mesajlar uygulaması üzerinden iletişim kurulmasını sağlayarak, iOS 11’den sonra Apple marka mobil cihazlar için en büyük yenilikleri getiren güncelleme olma özelliğine sahip.

        4

        Kullanıcılar ayrıca yeni güncelleme sayesinde Sağlık uygulaması altından kişisel sağlık kayıtlarına ulaşabiliyor.

        5

        Apple, mobil cihazların yanı sıra Apple TV’nin işletim sistemi tvOS (tvOS 11.3) ve akıllı saatinin işletim sistemi watchOS (watchOS 4.3) için görece daha ufak güncellemeler yayınladı.

        6

        PİL SAĞLIĞI

        Apple, daha önce duyurduğu gibi iOS 11.3’te eski iPhone modellerindeki performans kısıtlamasını devre dışı bırakma özelliğini getirdi.

        7

        Apple’ın yalnızca pil kapasitesini yitirmiş ve voltaj düşüklüğü nedeniyle beklenmedik kapanmalar yaşayabilecek iPhone’ların performanslarını kısıtladığını hatırlatmak gerek.

        8

        iPhone performansının kısıtlanıp kısıtlanmadığını görmek ve bu özelliği devre dışı bırakmak için, iOS 11.3’te Ayarlar bölümünün altında bulunan Pil sekmesine gidip, ‘Pil Sağlığı’ bölümünü seçmek gerekiyor.

        9

        Kullanıcılar bu bölümde pillerinin kapasitesini görebiliyor. Eğer pil kapasitesi çok azalmışsa ve iPhone daha önce beklenmedik şekilde kapanmışsa, Apple kullanıcı güç yönetiminin devrede olduğunu bildiriyor.

        10

        Söz konusu bildirimin hemen yanında ise kullanıcılara bu özelliği devre dışı bırakma şansı tanınıyor. Ancak bunun iPhone’un beklenmedik şekilde kapanmasına sebebiyet verebileceğini unutmamak gerek.

        11

        Apple, bu sorunu kökten çözmenin yolunun iPhone pilini değiştirmek olduğunu belirtiyor.

        12

        Apple, performans yönetimi özelliğini iPad’lere sunmuyor ancak onun yerine şarj yönetimi isimli bir özellik getiriyor. iPad’ler şarja bağlandığında pillerinin zarar görmemesi için bir takım koruyu teknoloji devreye sokuluyor.

        22

        Markaların web sitelerinde ya da Appe Haritalar noktasında rastlanabilecek ikona tıklayan kullanıcılar, söz konusu şirketin müşteri hizmetleri temsilcisiyle Mesajlar üzerinden yazılı iletişim kurabiliyor.

        23

        Bu özellik şu an için ABD’deki sayılı şirketle devreye sokuldu.

        24

        SAĞLIK KAYITLARI

        iOS 11.3 ile birlikte Apple Sağlık uygulaması diğer uygulamalarda kaydedilen kişisel sağlık kayıtlarınızı içeri aktarabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ