Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple uzay grisi Mac aksesuarlarını satışa sundu! - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple, siyah ve koyu gri kombinasyonuna sahip olan ve ‘uzay grisi’ olarak bilinen renkteki Mac aksesuarlarını ayrı olarak satmaya başladı.

        2

        Daha önce yalnızca yeni iMac Pro’nun kutusundan çıkan uzay grisi Magic Mouse 2, Magic Keyboard ve Magic Trakpad 2, Apple.com üzerinden ayrı ayrı satışa sunuldu.

        3

        Daha önce yalnızca 5.000 dolarlık iMac Pro’yu satın alanların sahip olabildiği bu aksesuarlar, eBay’de tanesi 1.525 dolara kadar çıkan fiyatlarla alıcı buluyordu.

        4

        Magic Keyboard’un uzay grisi versiyonu sayısal tuş takıma sahip. Klavyenin Apple tarafından satılan daha küçük ve sayısal tuş takımına sahip olmayan sürümü ise henüz uzay grisi renk seçeneğine sahip değil.

        5

        Bu aksesuarlar, koyu renkleri haricinde beyaz renkli standart sürümlerle birebir aynı özelliklere sahip.

        6

        Yalnızca ABD’de bulunan kullanıcılara sunulan aksesuarlar, beyaz renkli sürümlerden 20 dolar daha pahalı satılıyor.

        7

        129 dolarlık klavyenin ve trackpad’in uzay grisi sürümü 149 dolarken, yeni renk seçeneğiyle gelen Magic Mouse 2 99 dolar fiyat etiketine sahip.

        8

        Uzay grisi renk seçeneği Apple tarafından ilk kez 2013 yılında tanıttığı iPhone 5s ve iPod Touch ürünlerinde sunulmuştu. 2015 yılında ise MacBook serisi bu renk seçeneğine kavuşmuştu.

        9

        Apple, uzay grisi aksesuarlarında en yeni MacBook’taki koyu alüminyum malzemenin aynısının kullanıldığını belirtiyor.

        10

        Söz konusu yeni aksesuarlardan uzay grisi Magic Trackpad 2, eBay’de 398 dolara satılıyor. Bu fiyat Apple’ın fiyatının iki katından bile fazla.

        11

        Apple uzay grisi aksesuarların mağazalarında satılıp satılmayacağına dair açıklama yapmazken, aksesuarların diğer ülkelerdeki kullanıcılara ne zaman sunulacağı da henüz belirsiz.

        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ