Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Bulgaristan ve Romanya Volkswagen yatırımının peşine düştü-son dakika - Otomobil Haberleri

        Romanya ve Bulgaristan Alman otomotiv devi Volkswagen'in (VW) Türkiye yatırımı hakkında yapacağı resmi açıklamayı ileri bir tarihe ertelemesini fırsata çevirmeye çalışıyor.Bir süre önce yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını veren ve Eylül ayı sonunda da Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli şirket kuran Volkswagen'in, dün bu kararını ertelediği ortaya çıkmıştı.

        Yeni fabrikası için uzunca bir süredir Bulgaristan ile Türkiye arasında kalan Volkswagen,otomotiv üretiminde 50 yıllık tecrübesi, gelişmiş yan sanayi üretimi, iç pazar potansiyeli ve ulaşım yolları üzerinde konumlanması sebebiyle Türkiye üzerinde karar kılmıştı.Manisa'da açacağı fabrika kapsamında Türkiye'ye yaklaşık 1.4 milyar euroluk yatırım yapması beklenen Volkswagen'in, yeni fabrikasında Seat ve Skoda modellerini de üreteceği kaydediliyordu.

        REKLAM

        GÖRÜŞME GİRİŞİMİNDE BULUNDU

        Erteleme kararının ardından ise Romanya ve Bulgaristan söz konusu yatırımı ülkelerine çekebilmek için yoğun bir çalışma başlattı.Ziarul Financiar gazetesine konuşan Romanya Başbakanı Viorica Dancila "Volkswagen'i ikna etmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.Romanya Ticaret Bakanı Stefan Radu OpreadaVolkswagen ile tekrardan görüşme başlatma girişiminde bulunduğunu söyledi.

        MALİ TEŞVİĞİ İKİ KATINA ÇIKARMAYA HAZIRLAR

        Romanya'da Renault Grubu'na ait Dacia'nın ve Ford'un üretim tesisleri bulunuyor. Romanya'nın sınır komşusu Bulgaristan da Volkswagen'in yatırım için cezbetmeye çalışmıştı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin bugünkü haberine göre, Bulgaristan VW fabrikasını almak için verdiği mali teşviği iki katına çıkarmayı hazır olduğunu belirtti.

        REKLAM

        BARIŞ PINARI KONUSUNDA AB'YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

        Bu arada Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Avrupa'nın Türkiye'ye uyguladığı baskıya karşı, "Brüksel Türkiye'ye karşı saldırgan tavrını bir tarafa bıraksın. Brüksel uzak, Türkiye sınırı ise hemen yanı başımızda ve Türkiye'de 4 milyon göçmen bekliyor" açıklamasında bulunmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ