Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ChatGPT "Kapasite doldu" hatası nasıl çözülür ve giderilir? - Teknoloji Haberleri
        1

        OpenAI tarafından üretilen ChatGPT tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Yapay zeka uygulamasını deneyimlemek isteyen kullanıcılar "kapasite dolu" mesajı almaya başladı.

        Teknik olarak sunucular belirli miktarda isteği kaldırabiliyor ve gereken işlem gücü oldukça pahalı. ChatGPT'nin CEO'su Sam Altman bu maliyete "sohbet başına birkaç sent" diyor ve "göz yaşartıcı" yorumunu yapıyor.

        2

        SUNUCUYU KONTROL EDİN

        Eğer ChatGPT'ten kapasite dolu mesajını alıyorsanız birkaç saat bekleyebilirseniz bu sorun düzelecektir. Ancak halletmeniz gereken acele bir iş varsa ilk yapmanız gereken sunucuyu kontrol etmek.

        Hatayı sunucu çöktüğü için mi yoksa ChatGPT'nin gerçekten kapasitesi dolduğu için mi aldığınızı anlamak için kontrol etmekte fayda var.

        3

        SAYFAYI YENİLEYİN

        Klasik bir teknik olsa bile sayfayı yenilemek işe yarıyabilir. Ayrıca sayfayı yenilemek yeni bir istek gönderilmesini sağlayarak sizi ön sıralara taşıyabilir.

        4

        YENİDEN OTURUM AÇIN

        Oturumu kapatıp yeniden giriş yapma sunucuya yeni bir istek gönderir ve yeterli olabilir.

        5

        IP ADRESİNİZİ DEĞİŞTİRİN

        ChatGPT'ye erişememenizin bir diğer nedeni IP adresi olabilir. IP adresinizi değiştirmek başka bir ChatGPT sunucusuna yönelmenizi sağlayabilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ