Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Çin kripto paraları yasaklamak istiyor - Teknoloji Haberleri

        Çin hükümeti, kripto paralarla ilgili yaptırımlarını genişletmek için merkez bankası ve düzenleyici kuruluş yetkililerin yer aldığı bir toplantı düzenledi.

        Reuters'ın haberine göre, Çin Merkez Bankası'nın başkan yardımcılarından Pan Gongsheng, toplantıda direkt ve katı önerileriyle dikkat çekti. Gongsheng'e göre hükümet, kripto paralara baskı uygulamaya devam ederek, pazardaki riskin artmasını önlemek zorunda.

        Toplantının ortaya çıkan detaylarına göre, Çin hükümeti tüm yerel kripto para borsalarını kapatmak ve diğer ülkelerdeki borsalara erişimi ise yasaklamak istiyor. Gongsheng ayrıca insanlara deniz aşırı ülkere kripto para aktarma hizmeti sunan servisler hakkında da soruşturma açılmasını talep etti.

        REKLAM

        Çin hükümeti kripto para alanında bunaltıcı yaptırımlarını artırırken, ülkede bulunan dünyanın en büyük kripto para madencilerinden bazıları operasyonlarını taşımak için yeni ülkeler arıyor. Alternatif ülkelerin başında ise bizzat madencilere davetiye gönderen Kanada geliyor.

        Gongsheng, elektrik fiyatları, arazi kullanımı, vergi ve çevre koruma düzenlemeleri aracılığıyla kripto para madencilerinin ülkeden çıkarılması gerektiği görüşünde.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ