Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dell yönetim kurulu sıradaki büyük hamle için toplanıyor - Teknoloji Haberleri

        ABD'li bilgisayar üreticisinin yönetim kurulu bu ay sonunda şirketin geleceğine yön verecek yeni hamleler üzerinde uzlaşmak üzere bir araya gelecek. Dell son büyük atılımını, 2016 yılında EMC'yi 67 milyar dolara satın alarak yapmıştı.

        Yüksek maliyetli EMC satın almasının ardından beklediği kârlılık artışını yakalayamayan Dell, yeni yollar arayışında ve masada birçok alternatif var. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, Dell yönetim kurulu şirketin kârlılığını ve nakit akışını artıracak birkaç potansiyel satın alma hedefi belirledi.

        REKLAM

        Bloomberg'in haberine göre, Dell henüz kesin bir yol haritası belirlemedi ve satış ile halka arz seçeneklerini de masaya yatıracak.

        Dell'in çoğunluk hisselerine sahip olduğu VMware'in hisseleri son bir yılda yüzde 62 artarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Şirketin sahip olduğu VMware hisselerinin bir bölümünü ya da tamamını satabileceği söyleniyor.

        Sunucular, ekranlar, iş istasyonları ve bilgisayarlar üreten Dell'in ayrıca RSA isimli bir güvenlik ve Boomi isminde bir bulut platformu bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ