Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar yaptırım sonrası düşüşte- 15 Aralık dolar kuru - Döviz Haberleri

        Piyasalarda bir süredir endişeyle beklenen ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları açıklandı. CAATSA yasası uyarınca S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını açıklayan ABD, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'i hedef aldı.

        Dolar/TL karar sonrası illikit piyasada 7.93'ten 7.85 altına kadar çekilirken 15 Aralık sabahı da 7.8650 seviyesinden işlem görüyor. Analistler açıklanan yaptırımların olası senaryolar içerisinde yumuşak ihtimallerden olduğunu belirtiyor.

        DOLAR

        $
        28,7073 0,01
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 08:32:06

        ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, yaptırım sonrası açıklamasında "Türkiye, ABD için değerli bir müttefik ve önemli bir bölgesel güvenlik ortağı. Türkiye'nin S-400 pozisyonunun teşkil ettiği engeli ortadan kaldırarak, on yıllardır süren üretken savunma sanayi iş birliğimizi sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Pompeo ayrıca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Uyarılarımıza rağmen Türkiye, Rusya'dan S-400 sistemlerini satın aldı ve test etti. Bugün Türkiye'nin Savunma Sanayi Başkanlığı'na uygulanan yaptırımlar, ABD'nin CAATSA'yı tamamen uygulayacağını kanıtlıyor. Rus savunma sektörüyle alışverişler tolere edilmeyecek."dedi

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ