Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum - Döviz Haberleri

        Güne 5.3890 TL seviyesinden başlayan Dolar, Türkiye Cumhuriyet merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından dalgalandı.TCMB'nin politikafaizini beklendiği gibi yüzde 24'te bırakmasının ardından 5.3645'e kadar çekilen Dolar/TL daha sonra 5.44'ü aştı. Bu 16 Ocak'tan beri görülen en yüksek seviye.

        Uzmanlar kurdaki artışta Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını açıklayan ABB ile ilişkilerin seyrinin etkili olduğunu düşünüyor.

        REKLAM

        Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından beklendiği üzere politika faizinin yüzde 24'te sabit bırakılması kararı çıktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği belirtildi. Enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği vurgulanan açıklamada "Enflasyonda belirgin bir iyileşmeye kadar sıkı duruşun korunmasına karar verildi" denildi. Ocak ayında dış talep gücünü koruyor denilirken bugünkü toplantıda "nispeten" ibaresi eklendi.

        TCMB'nin faiz indirimlerine en erken Nisan toplantısında ve ağırlıklı olarak yılın ikinci yarısında, Haziran ayıyla birliktebaşlaması bekleniyor ve piyasalarda yıl sonuna dek 500 baz puan civarında indirim öngörülüyor.

        ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino yaptığı açıklamada, "Türkiye’yi, Rusya'dan S-400 satın alması durumunda F-35 programına katılımının yeniden değerlendirilmesine neden olacağı ve gelecekteki diğer potansiyel silah transferini riske sokacağı konusunda açıkça uyardık." dedi.

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da herhangi bir ABD-Çin ticaret anlaşmasının mükemmel olmaması durumunda, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu anlaşmayı reddedeceğini ancak ABD’nin anlaşma üzerinde çalışmaya devamedeceğini belirtti. Dolar endeksi gelişmeler sonrasında 97 puan sınırına yaklaştı.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ