Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de torununu doğuran kadın kimliğini açıkladı
        1

        İngiltere'de bir kadın çocuk sahibi olmak isteyen 20'li yaşlardaki oğlu için taşıyıcı annelik yapmış ve resmen torununu doğurmuştu. Ülkeyi karıştıran bu olay ülkede tüp bebek ve taşıyıcı annelik yasalarının yeniden düzenlenmesini gündeme getirmiş, mahkeme kadın ve oğlunun isimlerini gizli tutmuştu.

        2

        Ancak anne-oğul bu karara uymadı ve kimliklerini gizli tutmak istemedi. İngiliz Gazetesi Daily Mail'e konuşan ve Donchester kentinde yaşayan 46 yaşındaki Anne-Marie Casson, 27 yaşındaki eşcinsel oğlu Kyle Casson’ın çocuk sahibi olabilmesi için geçen yıl tüp bebek yöntemi ile hamile kaldığını açıkladı.

        3

        Sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdiğini söyleyen anne Casson, bebeğin şimdilerde 7 aylık olduğunu söylerken oğlu Kyle “İnsanların yaptığımız şeye destek vermeyebileceğini biliyorum. Herkes fikrini beyan etmekte özgür. Ancak benim artık bir oğlum var ve çok mutluyum” dedi.

        4

        Miles ismini verdiği oğluna doğru zaman geldiğinde dünyaya nasıl geldiğini anlatacağını söyleyen Casson “Ona asla yalan söylemeyeceğim. Zamanı geldiğinde ona kendisi ile ilgili gerçekleri anlatacağım. O her zaman çok istenen bir çocuk olduğunu bilecek” dedi.

        5

        Casson sözlerine şöyle devam etti:

        “Bir bebeğe ev verebilecek, ona destek olabilecek hiç kimse çocuk sahibi olma hakkından mahrum bırakılmamalı. Cinsel eğilim ve cinsiyetten bağımsız olarak bir çocuğa bakabilecek durumda olan herkese bu hak verilmeli..."

        6

        "Problemin ne olduğunu anlamıyorum. Prosedürün ücretini ödedim, kendi evime sahibim. Çalışıyorum ve bebeğimin masraflarını karşılayabilecek gücüm var”