Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikten sonra ilk kez görüştü

        Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları açılış töreni Haydar Aliyev Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirildi. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Rusya Devlet BaşkanıPutinile görüştü.

        Erdoğan Putin'i İngilizce "günaydın" diyerek karşıladı. Gazetecilere poz veren iki lider daha sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Görüşme öncesinde Türk ve Rus heyetinin yüzleri gülerken, görüşme samimi bir havada geçti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve sözcüsü İbrahim Kalın, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu. Rus heyetinde ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer yetkililer yer aldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Oyunları'nın güzel bir açılış töreni ile başladığını belirterek, bu organizasyon için Azerbaycan'ın ciddi bir yatırım yaptığını söyledi. Organizasyonun isminin "Avrupa oyunları" olduğunu anımsatan Erdoğan, AB ülkesi liderlerin açılış töreninde olmamasını eleştirdi. Erdoğan, liderlerin olmadığı oyunlara AB Ülkesi sporcularının ise katıldığını belirtti.

        Putin, Türk milli takımının büyük bir takım olduğunu belirterek, ülkesine, Türkiye'ye ve Azerbaycan'a başarılar diledi.

        Four Seasons Otel'de gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleşti. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasının ardından iki liderin görüşmesi başladı.

        Azerbaycan tarihinin en büyük organizasyonu olan 1'inci Avrupa Oyunları'nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta yarışıyor. Önemli bir kısmı yeni inşa edilen ve modernizasyonu yapılan 18 ayrı spor tesisinde yapılacak oyunları 1500 gazeteci takip ediyor.

        İki lider enerji başta olmak üzere ilişkilerin güçlendirilmesini ele aldı.

        Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunun da Erdoğan ve Putin'in masaya yatırdıkları konular arasında yer aldığı öğrenildi.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme ile birlikte Azerbaycan temaslarını sonlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönmek üzere otelden ayrılarak Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı'na gitti.

        7 Haziran seçimlerinden sonra, Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, arayarak AK Parti'nin seçimi kazanmasını tebrik etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ