Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır, Sina Yarımadasında IŞİD'i vurdu | Dış Haberler

        GAZETE HABERTÜRK

        MISIR Hava Kuvvetleri, Sina’da IŞİD militanlarına karşı büyük bir harekât başlattı. F-16 uçakları ve Apache helikopterlerinin kullanıldığı saldırılarda, Gazze sınırına yakın Refah ve Şeyh Zuveyt kentlerinin çevresindeki bazı köyler vuruldu.

        En az 63 kişinin öldüğü ileri sürülen saldırılarda çok sayıda konutun isabet aldığı ve ölenlerin büyük bölümünün sivil olduğu ileri sürülüyor.

        Kahire hükümetinden kayıplara ilişkin açıklama yapılmadı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi geçen hafta IŞİD’in Sina kolunun, 100’den fazla kişinin yaşamına mal olan saldırılarının ardından 3 Temmuz darbesinden beri ilk kez üniformasını giyip Sina’daki birlikleri ziyaret etmişti. Sisi, saldırıyı gerçekleştirenlerin mutlaka cezalandırılacağını söylemişti.

        BASINA KARARTMA

        Mısır Gazeteciler Sendikası, Cumhurbaşkanı Es-Sisi’nin onayını bekleyen yeni Terörle Mücadele Yasası’ndaki basın cezalarının kaldırılmasını istedi.

        Sendikaya göre yasa taslağında “Terör olaylarına ilişkin olarak resmi açıklamalardan farklı haber yapanları” ağır cezalar bekliyor.

        IŞİD’in 1 Temmuz saldırılarına ilişkin resmi açıklamada 17 asker öldüğü belirtilmiş, Mısır basını ise rakamın 70 olduğunu iddia etmişti.