Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bosna'da Radonciç depremi

        İsmail KORKMAZ / GAZETE HABERTÜRK

        Kosova'da yargılanan uyuşturucu lordu Naser Kelmendi ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Bosna Hersek'in ana muhalefet lideri Fahrudin Radonciç tutuklandı. Ülkenin ikinci büyük partisi olanDaha İyi Gelecek için Birlik Partisi (SBB) 'nin lideri ve Bosna Hersek’in medya imparatoru Radonciç’in yargı kurumlarının görevlerini yerine getirmesini engellemekten tutuklanarak cezaevine gönderilmesi Bosna Hersek’teki siyasi tansiyonu da yükseltti.

        İktidar ortağı SBB liderinin Avukatları Dragan Barbariç ile Vasvija Vidoviç kararı skandal olarak nitelerken, siyasi gözlemciler ABD yönetiminin Radonciç’i Bosna ve Hersek'te radikal Vahhabiler ile mücadelede en önemli müttefiki olarak görüyordu. Boşnak lider Bakir İzzetbegoviç’e verdiği destek ile ülkede siyasi krizin aşılmasında da etkin olan Fahrudin Radonciç’in sahibi olduğu basın yayın organları da Bosna Hersek savcılığının talimatıyla basıldı. Saraybosna’nın üç ayrı noktasındaki binalarda çok kapsamlı aramalar yapan Bosna Hersek güvenlik güçleri Radonciç’in kişisel bilgisayarlarına el koydu.

        ABD’nin Saraybosna büyükelçiliği ise konu hakkında yaptığı açıklamada yetkililerden şeffaflık beklediklerini belirterek, profesyonel davranış ve soruştuma vurgusu yaptı. Gelişmeler üzerine dün Federasyon Meclisi oturumu iptal edilirken, koalisyon ortakları CDA ve SBB yetkililerinin bugün saat 12.00’de cumhurbaşkanlığı binasında bir araya geleceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ