Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Arjantin’e Suriyeli mültecilere birlikte yardım etmeyi teklif etti

        Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Arjantin’in mülteciler konusundaki tarihi tecrübesini hatırlatarak, Suriyeli mültecilere birlikte yardım etmeyi teklif etti.

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Arjantin’in mülteciler konusundaki tarihi tecrübesini hatırlatarak, Suriyeli mültecilere birlikte yardım etmeyi teklif etti.

        Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Hollande ile başkent Buenos Aires’teki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa Rosada’da görüştü. İki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

        Fransız Cumhurbaşkanı konuşmasında, Arjantin’in tarihte Suriyeli ve Lübnanlı mültecilere kapılarını açtığını vurguladı. Arjantin’i ismen zikretmeyen Hollande, “Suriye ve Lübnan kökenli birçok Arjantinli ülkelerimizde yaşanan olaylardan çok etkilendi. Suriyeli mültecilerin Türkiye ve Ürdün’deki kamplara yerleştirilmeleri ve daha sonra akrabalarının olduğu ülkelere kabul edilmeleri konusunda çaba göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

        Hollande’dan önce konuşan ve bu konuya değinmeyen Macri ise daha sonra ayrıca Suriyeli mültecilere dair bir yorum yapmadı.

        Suriyeli mültecilere uygulanan özel insanlık vizesi programına rağmen 2014 yılından bu yana sadece 200 mültecinin Arjantin’e geldiği belirtildi.

        Arjantin’i 19 yıl sonra ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı Hollande’ın temasları sırasında iki ülke arasında 22 işbirliği anlaşması imzaladı.

        Uyuşturucu trafiğiyle mücadele ile ticaret başta olmak üzere birçok konuda işbirliği anlaşmaları imzalayan iki ülkenin nükleer alanda da işbirliğine gideceği bildirildi.

        Güney Amerika turu kapsamında Peru’dan sonra iki günlük resmi ziyaret için bir iş adamı heyeti ile Arjantin’e gelen Hollande’ın, temaslarını tamamladıktan sonra Uruguay’a geçeceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ