Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Kosova'daki milletvekilleri Meclis’te kürsüdeki bakanın yüzüne lazer tuttu / izle

        Kosova Meclisi’nde muhalefet milletvekilleri İçişleri Bakanı İskender Hüseyni’nin kürsüdeki konuşması esnasında yüzüne kırmızı lazer ışığı tuttu. Ardından kürsüyü işgal eden milletvekilleri, Bakanın Meclisteki konuşmasını engelledi.

        Meclis Genel Kurulu’nda göz yaşartıcı gaz kullanılması sonucu 3 muhalefet milletvekili gözaltına alındıktan sonra, konuşma yapmak isteyen Kosova İçişleri Bakanı İskender Hüseyni’nin konuşması engellendi. Bakanın yüzüne lazer tutan muhalefet milletvekili İsmail Kurteşi kürsüye çıktı ve Başbakan İsa Mustafa’nın istifasını istedi. Kosovalı vatandaşları 26 Mart’ta protesto yürüyüşüne davet eden Kurteşi, muhalefet milletvekilleri Meclis oturumunu terk etti.

        Başbakan İsa Mustafa muhalefet salonu terk ettikten sonra konuşmasında, “Muhalefet evime molotofla saldırdı, sustum. Artık ne susacağım, ne de istifa edeceğim” dedi.

        Son 7 ayda özellikle Kosova Meclisi içinde yaşananların kabul edilemez olduğunu belirten Başbakan İsa Mustafa, “Olaylara karışanların tutuklanması ve birkaç saat sonra serbest bırakılmasına bir türlü anlam veremediğini” söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ