Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'ye giden insani yardımların bombalandığını söyledi

        Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Mistura, telekonferans ile bağlandığı ABD'deki Genel Kurul'a, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi.

        BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, "Son haftalarda Suriye'de bazı eğilimler görüyoruz. Kuşatma altındaki bölgelere insani yardımlar ya ulaşmadan, ya da ulaştıktan sonra bombalanıyor. Ancak yardımların kuşatma altındaki bölgelere ulaştırılmasında ilerleme kaydedilmektedir. Yine de arzu edilen seviyeye ulaşmış değil" diye konuştu.

        ÖNCELİK GIDA TEDARİĞİ

        "Kuşatma altındaki 16 bölgeye insani yardım ulaştırılmıştır, bu bölgelere daha evvel insani yardımları göndermek imkansızdı, yardımlar daha hedefine ulaşmadan bombalanıyordu" diyen Mistura, "Çözüm için Kahire'de ve Rusya'da teknik görüşmeler yapılıyor, daha sonra Riyad'da da görüşmeler yapılacaktır. Suriye görüşmeleri, ülkede çatışmaların artarak devam ettiği sırada ve sivil halk açlıktan ölürken yapılamaz" ifadelerinde bulundu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ