Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ÖSO, IŞİD'ın kutsal kabul ettiği Dabık önünde

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonunda 6 köy terör örgütünden temizlendi. ÖSO, IŞİD'in kutsal kabul ettiği Dabık köyüne yaklaştı. Köyün kurtarılması için önümüzdeki günlerde büyük operasyon başlatılacak.

        6 KÖY IŞİD'DEN TEMİZLENDİ

        Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif birlikler, tankların ve savaş uçaklarının desteği ile IŞİD'in kontrolünde bulunan köyleri kurtarmaya yönelik operasyon başlattı. Gün içinde IŞİD mevzisinden ikisi savaş uçakları tarafından imha edildi. Çatışmalar sonunda Çobanbey'in batısında bulunan Cekke, Yeni Yaban ve Bahverte, Havahöyük batısında bulunan Sandı, Şavı ile Taşlıhöyük köyünü IŞİD'den temizledi. Yerel kaynaklar; yaşanan çatışmalarda 7 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, kadın kılığına girmiş iki militanında esir alındığını bildirdi.

        ÖSO, IŞİD'İN KUTSALININ KAPISINA DAYANDI

        İki gündür yürütülen operasyonlar sonunda 8 köyü IŞİD'den alan ÖSO askerleri, terör örgütünün ana merkezine yaklaştı. Terör örgütünün kutsal kabul ettiği Dabık Köyü'nün kapısına dayanan ÖSO birlikleri, köye 6 kilometre mesafede bulunduğu belirtildi. ÖSO güçleri önümüzdeki günlerde Dabık'ı kurtarmak için büyük bir operasyon başlatacak.

        Nurcan İNAL/ KİLİS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ