Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Önce temizlik sonra ‘El Bab’ kuşatması

        TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve koalisyon güçlerinin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu tarafından yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ harekâtının 27’nci gününde, IŞİD’in denetiminde bulunan Çobanbey’in (Rai) güneybatısındaki Cekke, Samandere ve Gidiriş köylerine büyük bir operasyon başlatıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren IŞİD hedefleri, sınır hattında konuşlu Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatarlar ile karadan, Türk F-16’ların da yer aldığı koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından havadan ateş altına alındı. Hava ve kara desteğiyle Samandere ve Gidiriş IŞİD’den temizlenirken diğer köydeki IŞİD direncinin kırılmak üzere olduğu bildirildi. Savaş uçakları ayrıca Azez kırsalında bulunan Baragidah ve Kefergan köylerindeki IŞİD mevzilerini de vurdu.

        ‘DİKKATLİ VE HASSAS DAVRANIYORUZ’

        İki koldan IŞİD’in üzerine gidilirken bir sonraki hedefin El Bab güzergâhında stratejik konuma sahip Aktarin, Hetimlet ve Dabık bölgeleri olduğu belirtildi. Halep Tümeni Komutanı Taha Atraş Türkmenoğlu, El Bab çevresindeki köyleri IŞİD’den özgürleştirerek adım adım ilerlediklerini, örgütün stratejik noktaları ele geçirip daha sonra El Bab’ı kuşatma operasyonunun başlayacağını söyledi.

        Türkmenoğlu, “IŞİD ele geçirdiğimiz köylerde hem muhaliflere hem de sivillere saldırıyor. Bölgede yaşayan Türkmenlerin insani yardımlarını silah zoruyla alıyorlar. Türkmen köylerinde siviller aç susuz zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Azez kırsalını Aktarin ve Dabık bölgelerini IŞİD’den temizlemek için saldırılarımız sürüyor. Bölgede yaşayan sivillerin durumu için dikkatli ve hassas davranıyoruz. Rastgele değil dikkatli atış ve vuruş yapıyoruz. Bölgede çok fazla mayın ve patlayıcı var ve kontrollü şekilde temizlememiz sürüyor. Bugün Tiral Köyü’nde Türk askerlerinin desteğiyle tüm mayınları temizledik” dedi.

        YARALI ÖSO’LULAR KİLİS’E GETİRİLDİ

        Terör örgütünün saldırılarda çocukları kullandığını belirten Türkmenoğlu, “13 yaşlarında IŞİD’li bir çocuk bomba yüklü araçla Tiral Köyü’ne sızdı. Halep Tümeni olarak bombalı aracı erken fark ederek IŞİD’liyi etkisiz hale getirdik” diye konuştu.

        Terör örgütü IŞİD ise ÖSO kontrolündeki Havar Köyü’ne roketatarlarla saldırdı. Saldırıda yaralanan bazı ÖSO askerleri araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çobanbey’in güneyinde Havahöyük yakınlarında IŞİD’in bir başka bomba yüklü aracının muhalifler tarafından imha edildiğini bildirildi.

        Nurcan İNAL/KİLİS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ