Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'den sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakereleri konusunda açıklama

        İngiltere Dışişleri Bakanlığı, "Kıbrıs'ta kalıcı barışın sağlanması için elinden gelen desteği vermeyi sürdüreceğini" bildirdi.

        İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında gerçekleşen Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalmasına ilişkin sorusu üzerine Bakanlık, "Birleşik Krallık mevcut barış sürecine tam destek vermektedir ve Kıbrıs'ta kalıcı barışın sağlanması için elinden gelen desteği vermeyi sürdürecektir." açıklamasında bulundu.

        İngiltere'nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan da dün parlamentoda yaptığı açıklamada, İsviçre’deki Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının müzakerelerin "tamamen çöktüğü" anlamına gelmediğini söylemişti.

        Duncan, "Müzakerelerin tamamen çöktüğünü söylemek abartılı olur. Müzakereler şimdilik durdu. Biz müzakerelerin, adanın yeniden birleşeceği başarılı bir sonuca erişmesi için mümkün olan her desteği veriyoruz." demişti.

        Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis arasında İsviçre’de yürütülen müzakereler Rum yönetiminin beklenen adımları atmaması nedeniyle önceki gün tıkanmıştı.

        İsviçre'de 7-11 Kasım'da yapılan görüşmenin devamı niteliğindeki Mont Pelerin zirvesinin amacı, hem toprak meselesinde kriterlerin görüşülmesi hem de garantör ülkelerin katılacağı beşli konferansın tarihinin belirlenmesiydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ