Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Michigan'da oyların yeniden sayılması başvurusu

        ABD başkanlık seçimlerinde Yeşil Parti'den başkan adayı olan Jill Stein, Wisconsin ve Pennsylvania'nın ardından Michigan eyaletinde de başkanlık seçimi oylarının yeniden sayılması için resmi başvuruda bulundu.

        Yeşil Parti başkan adayı Stein yazılı bir açıklama yaparak, Michigan eyaletindeki başkanlık seçimleri oylarının yeniden sayılması için resmi başvuru yaptığını bildirdi.

        Açıklamasında, "Michiganlılar ve tüm Amerikalılar, güvenebileceğimiz bir oy kullanma sistemini hak ediyor." ifadelerini kullanan Stein, daha önce de Wisconsin ve Pennsylvania eyaletlerinde oyların yeniden sayımı için resmi başvuru yapmıştı.

        Demokrat Parti yönetimi, geçen hafta bir açıklama yaparak, oyların yeniden sayılması sürecini yakından takip edip destek vereceklerini ifade etmişti.

        8 Kasım'daki seçimlerden sonra 20 gün boyunca sonuçları açıklanmayan Michigan'da seçim kurulu, pazartesi günü yaptığı açıklamada Trump'ın 10 bin 704 oy farkla seçimleri kazandığını açıklamıştı.

        Stein'in başvuru yaptığı her üç eyaletteki seçimleri de küçük farklarla kazanan ABD'nin seçilmiş başkanı Cumhuriyetçi Donald Trump ise, Stein'in başvurularının "sahtekarlık" olduğunu iddia etmişti.

        Wisconsin eyaletindeki seçim kurulu yeniden oy sayım işleminin hızla yapılacağını bildirmişti. Michigan'daki başvurunun kabul edilmesi halinde cuma günü oyların yeniden sayılabileceği öngörülüyor.

        ABD'nin 45. başkanı seçilen Trump, 20 Ocak 2017 tarihinde yemin ederek Beyaz Saray'daki görevine başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ