Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Yıldırım ile Merkel'in görüşmesi sona erdi

        Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmesi başladı.

        Başbakan Yıldırım ve Almanya Başbakanı Merkel, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansının düzenlendiği Bayerischer Hof Otelinde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

        Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

        Toplantıya, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ile diğer yetkililer katıldı.

        Yıldırım ile Merkel görüşmesinde, önümüzdeki dönemde diyalog ve işbirliğinin devam ettirilmesi üzerinde mutabık kalındı. Görüşmede Başbakan Yıldırım'ın, Avrupa'yı da yakından ilgilendiren DEAŞ, FETÖ ve PKK/PYD gibi terör örgütleriyle mücadele konusunda dost ve müttefik Almanya ile işbirliği konusundaki beklentileri dile getirdiği bildirildi.

        REKLAM

        YILDIRIM, ALİYEV'LE GÖRÜŞTÜ

        Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

        Yıldırım, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansının yapıldığı Bayerischer Hof Otelinden, görüşmenin yapıldığı otele yürüyerek geçti.

        Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

        Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiyenin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ile diğer yetkililer katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ