Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Neonazilerin fişleme merkezi açıldı | Dış Haberler

        GAZETE HABERTÜRK / DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Bu merkezde Almanya'daki 36 güvenlik teşkilatın elindeki şiddet eğilimli aşırı sağcılarla ilgili veriler kaydedilecek. Friedrich, Neonazi-Bilgi Kayıt Merkezi'ni "Güvenlik birimlerini işbirliği için dönüm noktası." diye değerlendirdi.

        Neonazi Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin yıllarca gizli kalarak en az 10 kişiyi katlettiği ortaya çıkması Alman güvenlik birimlerinin işbirliğini ve bilgi paylaşımını gündeme getirdi.

        Ülkedeki 36 güvenlik teşkilatları arasındaki bilgi paylaşımını güçlendirmek için Federal Hükümet bu yılın başında Neonazi-Bilgi Kayıt Merkezi ile ilgili yasa taslağı hazırlamış, geçen ayın sonunda Federal Meclis'ten geçirmişti.

        Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, başkent Berlin'deki terörle mücadele merkezinde bu bilgi bankasının açılışını yaptı.