Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mahkeme, devrik lider Mübarek'in serbest bırakılması yönündeki talebi reddetti

        Devrim sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermek ve yolsuzluk gibi çeşitli suçlardan yargılanan eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Temyiz Mahkemesi'nin davanın yeniden görülmesi kararının ardından tekrar mahkemeye çıkarıldı.

        Mahkeme, devrik lider Mübarek'in serbest bırakılması yönündeki talebi reddetti.

        Mübarek, duruşmanın yapılacağı Polis Akademisi'ne helikopterle getirildi.

        Mübarek'in avukatı Ferid ed-Dip, Mısır kanunlarına göre, "öldürme olaylarında 2 yıldan fazla ihtiyati tutukluluğun sürdürülemeyeceğini" iddia ederek, bu sürenin 12 Nisan tarihinde dolduğunu, bu nedenle de müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etmişti.

        Oğulları Ala ve Cemal ile İçişleri eski Bakanı Habib el-Adli ve 6 polis şefiyle, 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan yönetim karşıtı gösterilerde, protestocuların öldürülmesi için güvenlik kuvvetlerine talimat vermek, yolsuzluk, kamu malını şahsi çıkar için kullanma ve borsa manipülasyonu gibi suçlardan açılan davalardan yargılanan Mübarek'e, müebbet hapis cezası verilmişti.

        Mısır Temyiz Mahkemesi geçen ocak ayında aldığı bir kararla davayı bozmuş ve duruşmaların yeniden görülmesine karar vermiş, geçen cumartesi günü yapılan ilk duruşmadan sonra Mahkeme Başkanı Mustafa Hasan Abdullah, davadan çekildiğini açıklamıştı.

        Mübarek'in davasını gören mahkeme aynı zamanda oğulları Ala ve Cemal'ın borsa manipülasyonu davasına da bakıyor.

        Ala ile Cemal'ın avukatları, aynı davayla ilgili 7 sanığın daha bulunduğunu, ancak onların ihtiyati hapse alınmadığını gerekçe göstererek, müvekkillerinin de serbest bırakılmasını talep etmişti, mahkemenin bugün bu talebi karara bağlaması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ