Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun GTA'ya rakip Star Wars oyunu geliyor! - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden EA, tek kişilik bir Star Wars oyunu üzerinde çalışan alt stüdyosu Visceral Games'i kapatarak, oyunculardan büyük tepki almıştı. Projeyi açık dünya temelli bir yapıya dönüştürmek isteyen EA, bu noktada kendi Vancouver stüdyosu ile yola devam etme kararı aldı.

        EA'nin bu hamlesi de ilk etapta oyuncular tarafından hoş karşılanmadı zira, hikayenin baş aktör olduğu oyunlardan çok spor oyunlarına odaklanan bir geliştirici ekipti. Bugün ortaya çıkan haberlere göre EA, açık dünya tabanlı yeni Star Wars oyununun kadrosuna, önemli isimleri kattı.

        EA Vancouver'ın çekirdek kadrosunda SSX ve Need for Speed gibi serilere imza atmış pek çok isim bulunuyor. Ancak bu isimler yeni Star Wars oyunu için pek de heyecan yaratamıyordu ki EA, yeni proje için kadroya Prototype ve Sleeping Dogs'da görev yapmış pek çok çalışanı dahil etti. Ekibe katılan çalışanların geçmiş projeleri, oyun severlerin açık dünya temelli Star Wars oyununa umutla yaklaşmalarına neden olacak gibi gözüküyor.

        REKLAM

        GTA gibi açık bir harita üzerinde geçecek olan yapım, muhtemelen Fallout 4 veya Witcher 3 benzeri bir oynanışa sahip olacak. Oyunda nasıl bir harita kurgulanacağı, gezegenler arasında seyahat edilip edilemeyeceği, ana karakterleri ve tanıdık yüzlerin bulunup bulunmayacağı ise henüz sırrını koruyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ