Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Volkswagen'in değeri yüzde 37 düştü - Otomobil Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Volkswagen hızla büyüyen emisyon teknolojisi skandalının maliyetini karşılamak için 6,5 milyar euro karşılık (provizyon) ayırdı. Ancak sorun sanıldığından daha çok büyük olabilir.

        CEO AYRILDI İDDİASI

        Volkswagen sözcüsünün şirketin CEO'su Martin Winterkorn'un görevinden ayrıldığını açıkladığı ardından bu haberin yalanlandığı bildirildi. Kulislerde Winterkorn'un koltuğuna Porsche'den Matthias Mueller'in oturacağı konuşuluyor.

        6,5 MİLYAR EURO KAYNAK

        Alman otomotiv devi dün araç geri çağırmaları ve müşterilerin güvenini geri kazanmak için gösterilecek çabalar için 6,5 milyar euro (7,3 milyar dolar) kaynak ayrıldığını açıklamıştı. ABD, Almanya ve Asya'da açılan soruşturmalar devam ettikçe bu rakamın daha da yükselebileceği belirtiliyor.

        2 GÜNDE ÜÇTE BİRİ ERİDİ

        Volkswagen hisseleri Pazartesi günü yaşanan yüzde 17 düşüşün ardından bugün de (Salı) yüzde 23 oranında değer kaybetti.

        Bu da, ABDli düzenleyici kurumların şirketin ABD'deki yaklaşık yarım milyon aracının emisyon testlerinde hile olduğunu ortaya çıkardığı Cuma gününden bu yana şirketin değerinin üçte birinden fazlasını (yüzde 37) kaybettiği anlamına geliyor.

        SKANDAL BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

        Ve skandal üyümeye devam ediyor. Volkswagen bugün yaptığı açıklamada dünya genelinde yaklaşık 11 milyon aracın test sonuçları ile yol kullanımı arasındaki emisyonlarında belirgin bir sapma bulunduğunu söyledi.

        "TAM ANLAMIYLA BERBAT BİR İŞ YAPTIK"

        Volkswagen Amerika CEO'su Michael Horn, şirketin "tam anlamıyla berbat bir iş yaptığını" ve kusurlarını telafi edeceğini söyledi.

        RAKİPLERİ DE ÇÖKÜNCE AÇIKLAMA YAPTI

        VW'deki bu düşüşten diğer Alman otomotiv devleri de kaçınamadı. BMW hisseleri Salı günü yüzde 6,18 ve Mercedes'in üreticisi Daimler'in hisseleri yüzde 6,39 oranında düştü. İki şirket de skandala neden olan egzoz gazı emisyon sorununun kendi araçlarından bulunmadığını açıkladı.

        MERKEL KONUŞTU

        Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Volkswagen emisyon skandalı için hakikat komisyonu kurdu.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Volkswagen ile ilgili yaptığı açıklamada;"Gerçeklerin mümkün olduğunca çabuk ortaya konmasını umuyoruz" dedi. ŞirketinCEO'su Martin Winterkorn ise düzenleyici otoritelerle yakın çalıştıklarını ve krizi çözmek için herşeyin masada olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ