Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı İşte yeni Doblo, Yüzünü Hannover'de gösterdi, ticari araç fuarı, Hannover, Fiat, Tofaş. - Otomobil Haberleri

        HAKAN ÖZENEN / HT GAZETE

        Kapılarını 67. kez açan 2 Ekim’e kadar sürecek Hannover’deki ticari araç fuarına Türk markalar ve yan sanayi firmaları damgasını vurdu. 118 otobüs, 103 kamyon, 66 hafif ticari araç, özel üretim 40 model fuarda tanıtılırken çok sayıda yan sanayi markası da fuara katıldı. Fuarda, Tofaş’ın dünya pazarlarındaki en büyük kozu Doblo’nun yeni versiyonu da ilk kez vitrine çıktı.

        Ön yüzü değiştirilen, arka tasarımında da önemli farklılıkların bulunduğu Doblo’nun iç mekân tasarımı da tamamen yenilendi. Donanım seçenekleri de zenginleştirilen araç iddiasını daha da yükselttiğini gösterdi. Motor ailesinde de değişiklikler yapılan Doblo’nun yakıt tüketimi de düşürüldü. Fiat fuarda toplam 17 aracını sergilerken, Yeni Ducato’nun yanı sıra 4’üncü nesil yeni Doblo’nun dünya prömiyerini de gerçekleştirdi.

        Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “Projenin konsept aşamasından üretim aşamasına geçişini 24 ay içerisinde başardık. Yeni Doblo için yapılan yatırım 360 milyon dolar. Tofaş olarak ihracat kapısına ayağımızı koyduk. Amerika için de satışımız başladığında yeni Doblo en büyük kozumuz olacak” dedi.

        FORD’UN HEDEFİ 46 BİN SATIŞ

        Hannover’de yeni Transit ve Courier modellerini sergileyen Ford, bu modelerle Türkiye pazarında da atağa hazırlanıyor. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, hafif ticarideki iyileşmenin etkisi ile 8 ayda yaptıkları satışı, yılın son 4 ayında ikiye katlayacaklarını söyledi. Ocak-Ağustos 2014’te 21bin 500 ticari araç sattıklarını belirten Özüner, “Bu rakamı yıl sonunda 46 bine ulaştıracağız. YeniTransit ve Courier hedefe ulaşmayı kolaylaştıracak. Geçen sene pazar payımız yüzde 25 idi. Yıl sonunda payımızı yüzde 26’ya çıkaracağız” diye konuştu.

        BURSA KALİTEDE ÖNCÜ

        Fiat Professional EMEA Bölgesi Başkanı Henrik Starup, pazara ilk sunulduğu günden bugüne dek iki kez Avrupa’da “Yılın Ticari Aracı” seçilen Fiat Doblo’nun sınıfının ilk gerçek ticari aracı olduğunu belirtti. Starup, Doblo’nun dünyadaki en iyi otomotiv fabrikalarından biri olan Tofaş’ın Bursa tesislerinde üretildiğine de dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ