Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Cem Boyner, ‘Paracık’ isimli sistemi anlattı - Teknoloji Haberleri

        Boyner Grup’un akıllı telefonlarda kullanılabilecek yeni alışveriş uygulaması Hopi, 30 markayı bir araya getirdi. Dün düzenlenen basın toplantısında 3 yıldır üzerinde çalıştıkları projeyi anlatan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Öyle teklifler hazırlamak istiyoruz ki, tüketici onlara bakmamaya dayanamayacak” dedi. Android ve IOS işletim sistemli cihazlarda çalışacak ve ücretsiz indirilecek Hopi’nin üye markalara ait kişiselleştirilmiş kampanyalar sunacağını belirten Boyner, “Aynı zamanda katlanarak kullanılabilen ‘Paracık’ adlı ödül sistemi olacak. Kazanılan paracıklar, üye markalardan yapılan alışverişlerde 2’den 10 kata kadar varan değerlerle çarpılarak kullanılabilecek” diye konuştu. Pazarlama bütçesi hariç, Hopi için 25 milyon liralık yatırımyapıldığını açıklayan Boyner, uygulamanın ilk yıl 5 milyon kişi tarafından indirilmesinin beklendiğini kaydetti. Hopi’nin dünyada bir ilk olduğunu öne süren Boyner, “Çok ümitliyiz; ancak ne kadar bir hacim yaratacağını konuşmak için erken” dedi

        ‘ELİMİZDEKİ NAKDİ ARTIRACAK SİLAH’

        Uyguyamanın gelecek hafta faaliyete geçmesinin planlandığını söyleyen Boyner, şöyle konuştu: “Hopi, uygulama üzerinden çalışan başka bir şey. Adını zamanla koyacağız. Paracıklar bunun en önemli yakıtı. İndirim yapıldığı zaman 1 kere kullanılıp bitiyor; ‘Paracık’ alışverişi sürdürüyor. Elimizi rahatlatıp nakdi artıracak çok önemli bir silah. Alışverişi de artıracak. Tüketiciye saçma teklifler değil, ihtiyacı olana doğru zamanda doğru şeyi önerecek.” Boyner, “Grup mağazalarımızdan alışveriş yapan 16 milyon müşterimizin yaklaşık 10 milyonunda akıllı telefon var. 3 yılda akıllı telefon kullanımının artmasıyla 15 milyona yakın müşterimizin Hopi kullanmasını istiyoruz” dedi. Hopi’nin ilk üyeleri arasında Altınbaş, Altınyıldız Classics, Boyner-YKM, Beymen, GAP, İDO, Kahve Dünyası, Migros, Silk&Cashmere, Port Vale, Yargıcı da yer aldı.

        EN YAKIN MAĞAZAYA VARIŞ SÜRESİ VERİYOR

        Uygulamanın tüketicinin ihtiyaç ve beklentilerini markaların teklifleriyle en uygun şekilde eşleştiren bir yazılımla çalıştığını kaydeden Hopi Genel Müdürü Onur Erbay da yıl sonuna kadar mobil ödeme, fotoğraf ile ürün arayabilme, ‘Benim Olsa’ listesi oluşturup paylaşma gibi yeniliklerin de sisteme ekleneceğini kaydetti. Erbay, şöyle devam etti: “Örneğin, ayda 2 kez Boyner’deki ayakkabı reyonunu ziyaret eden ancak alışveriş yapmayan kişiye ayakkabı teklifi gidecek. Bu ziyaretleri reyonlara yerleştirilen beacon’lar ile konum bilgilerinden elde ediyoruz. Ya da siyah bir ayakkabı aldınız; başka bir marka benzer bir ürünü daha cazip koşullarla size teklif edecek. İlerleyen dönemde yeni özellikler eklenecek. Mağazaya gittiğinizde barkodu okutarak ürünü kasadan değil, telefonla alıp adresinize gönderebileceksiniz. Stok kontrolü yapıp olmayan ürünün en yakın hangi mağazada bulunacağını, trafik durumuna göre varış süresini öğrenebileceksiniz.”

        PİYASYI CANLANDIRIR

        Boyner, Hopi’nin piyasayı canlandıracak yeni alışveriş modeli olduğunu, yıl sonunda 60 markaya ulaşacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ