Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 5G ne zaman gelecek - Teknoloji Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, yeni teknolojilerin Türkiye'ye kazandırılması konusunda ulusal ve uluslararası platformunda her türlü desteğe hazır olduklarını, aynı desteği üretici ve işletmelerden de beklediğini bildirdi.

        BTK'nın internet sitesinden yapılan duyuruya göre, kurumda, TURKCELL ve ASELSAN yetkililerinin katılımıyla "Yeni Nesil Mobil Haberleşme Teknolojileri (5G)" toplantısı yapıldı.

        Toplantıda TURKCELL ve ASELSAN yetkilileri, 5G'ye ilişkin Türkiye'de ve uluslararası alanda yürütülen faaliyetleri, planlarını ve hedeflerini içeren sunum yaptı.

        Duyuruda, BTK Başkanı Fatih Sayan'ın konuşmasına da yer verildi. Buna göre Sayan, 26 Ağustos'ta 4,5G ihalesinin başarıyla tamamlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

        "Bu ihaleyi kazanan işletmecilere en yeni teknolojileri kullanma fırsatı veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği vizyon çerçevesinde 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz. BTK'da 5G konusundaki çalışmaları takip etmek üzere bir çalışma grubu kurulması talimatını verdim. Japonya ile ülkemiz adına BTK olarak 5G konusunda iş birliğine ilişkin bir protokol imzaladık. Yeni teknolojilerin ülkemize kazandırılması konusunda ulusal ve uluslararası platformlarda her türlü desteğe hazır olduğumuzu, aynı desteği üretici ve işletmecilerden de beklediğimizi ifade etmek isterim."

        BTK'da 5G'ye ilişkin ikinci toplantı ise BTK Başkan Yardımcısı Nihat Sümer'in başkanlığında, Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) desteklediği Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi'nin yüklenicileri ASELSAN, NETAŞ ve ARGELA'nın temsilcileriyle gerçekleştirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ