Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji CES 2016 bugün başlıyor - Teknoloji Haberleri

        Kübra GENÇ / HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        kgenc@haberturk.com

        Dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan Consumer Electronics Show (CES) 2016 bu yıl 6-9 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Las Vegas'ta Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen fuarda yine teknoloji devleri en yeni amirallerini lanse edecek.

        Teknolojinin gelişimi engellenemez biçimde devam ederken CES 2016'nın da dolu dolu olacağını tahmin ediyoruz. Yeni nesil eğlence sistemleri, ürünler ve uygulamalar CES 2016'yı süsleyecek.

        SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİLLER CES 2016'DA

        CES 2016'da yeni otomobil teknolojilerini de göreceğiz. Bunlardan merakla beklenen ise geçtiğimiz günlerde duyurulan Ford ve Google ortaklığıyla geliştirilen sürücüsüz otomobil.

        Tabii 6 Ekim'de Google tarafından geliştirilen sürücüsüz otomobilin görücüye çıktığını hatta bir ay sonrasında polis tarafından çevrilmesini de unutmayalım, beklentilerimizi buna göre yüksek tutalım.

        Sürücüsüz otomobil teknolojisinde diğer bir beklenen ise Toyota'dan. Geçtiğimiz günlerde duyurduğu sürücüsüz otomobil teknolojisinde; otomobillerin sürücüsüz özelliğini doğrudan insanlardan öğrenmesini öngören özellik.

        Ayrıca; Chevy, Audi ve Volkswagen gibi firmalar da katılımcılar arasında olacağı duyuruldu.

        Öte yandan Faraday Future, bu sene CES'de adından bolca söz ettirecek.

        Tesla'ya rakip olarak gelecek olan Faraday Future modelinin elektrikle çalışacak olması gelecek için ümit vaat edecek.

        BMW CES 2016 fuarında arabalarında kullanacağı yeni bir teknolojiyi tanıtacak.

        BMW bu teknolojiyle sürüş deneyimini üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

        AirTouch adında bir teknolojiyi geliştiren firma CES 2016'da bu teknolojinin sadece belirli bir bölümünü tanıtacak.

        TÜPLÜ TELEVİZYONDAN BUGÜNLERE

        CES 2016'da merakla beklenen diğer bir teknoloji sistemi ise televizyonların bize sunduğu sistem. Siyah-beyaz, tüplü derken televizyonlar çok farklı bir hal aldı. Artık kendilerine yetişmek mümkün değil.

        TV'lerinin öne çıkan özelliğinin kalplerinde nesnelerin internetini taşımalarının olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca OLED TV'leri de görmek mümkün.

        Fuara katılım sağlayacak LG ise merakla beklenen 8K (7680×4320) çözünürlüklü akıllı televizyon LG UH9800’ü tanıtacak. Henüz 4K çözünürlüğün yaygınlaşmadığı TV teknolojisinde 8K çözünürlüklü çözümlerin ne derece ilgili göreceği merak konusu.

        Philips TV; Philips Smart TV’ler ve Philips Android TV platformları üzerinde sunduğu oyun tekliflerini önemli ölçüde arttırmak için, aralarında Amazon, Gamefly, TransGaming’s GameTree TV Gold, Chillingo ve Gameloft’un da bulunduğu önde gelen şirketlerle işbirliğine gittiğini açıkladı. Diğer yandan 2016 yılının ilk yarısındaki Philips TV ürün yelpazesinde yaşanacak başlıca gelişmeleri de CES 2016'da açıklayacak.

        SANAL GERÇEKLİK İÇİN HAZIR OLUN

        Sanal gerçekliğe de doyacağımız CES 2016'da Oculus'un tüketicilere hazır bir sürümünü göstermesi neredeyse kesin.

        Sony'den de uzun bir basın toplantısı duyurusu var. Bu da belki PlayStation VR hazır olduğunun sinyallerini verebilir bize. Aynı zamanda Aralık ayında adından söz ettiren HTC Vive VR gözlüğü de CES fuarında ortaya çıkacak.

        TAŞINABİLİR TEKNOLOJİ

        Samsung CES 2016'da taşınabilir teknolojisini tanıtmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki aylarda satışı gerçekleştirilecek teknoloji SSD serisi. Yenilenen SSD serisi; Portable SSD T3 olarak isimlendirilen hafif ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor.

        Sadece 51 gram ağırlığında ve 74 x 58 x 10.5mm boyutlarda olan 2TB’lık SSD, 450 MB/s yazma hızına sahip. Taşınabilir teknolojiyi de merakla beklerken beklenen diğer teknolojilere geçelim.

        TEKNOLOJİ FUARI OLUR DA TELEFON DEVLERİNİN ŞOVU OLMAZ MI?

        CES 2016 yeni nesil teknolojileri bize sunarken öte yandan telefon teknolojisinde dev isimlerinin rekabetli tanıtımlarına da şahit olacak.

        Archos CES 2016'ya eli boş gelmemiş, hatta 2 farklı ürünle gelmiş. Bugün saat 19.00'da başlayacak fuarda Archos; Archos Power ve Archos Cobalt serilerini sergileyecek.

        Archos Power serisi içinde başlangıç olarak iki telefon, Archos 40 Power ve Archos 50 Power olarak sunuluyor. Şarj sorununun çözülmeye çalışıldığı bugünlerde çözmüş hatta 2 gün bir şarjla idare edebilirsiniz gibi iddialı bir giriş yapmış durumda.

        Cobalt serisinde ise öne çıkan unsur renkler. Cobalt serisi Archos Cobalt 50 ve Archos Cobalt 55 Plus olarak iki farklı seçenekten meydana geliyor.

        Öte yandan CES 2016'da yeni ürünlerini tanıtacağını açıklayan Lenovo'dan Vibe S1 Lite, Thinkpad X1 Carbon, Thinkpad X260 ve Thinkpad X1 Yoga ürünlerini bekliyoruz.

        Sony, Snapdragon 820 taşıyan 2 amiral gemisini tanıtmaya hazırlanırken Huawei P9 6 GB RAM ile geliyor.

        BAŞKA NELER OLACAK?

        Dizüstü bilgisayar sektöründe kısa bir durgunluk yaşayan Samsung CES 2016 ile ölü toprağını üzerinden atıyor ve 13.3 inç ve 15 inç boyutlarında iki yeni dizüstü bilgisayar modelini tanıtıyor. Bu modellerin özelliği ise MacBook'lara rakip olarak piyasaya sürülecek olması.

        Öte yandan Samsung 3 farklı Creative Lab projesini fuarda gösterecek. Eğlenceye yönelen Samsung bu sene TipTalk, Welt ve Rink ile bir adım öne geçecek gibi duruyor.

        HOVERBOARD ÇILGINLIĞI

        Her 'Vine' açışımızda karşılaştığımız biraz üşengeçliğin biraz teknolojinin simgesi 'hoverboard'lar da CES 2016'da tanıtılacak. Ancak firmaların CES'te hoverboard'larla dolaşmak yasak olduğundan zorlanacağını düşünüyoruz.

        Öte yandan 5 bin dolarlık 'Walkman'ler, akıllı kemerler ve eğlenceli yeni nesil birçok teknoloji de Las Vegas'ta olacak.

        TÜRKİYE'DEN DE BİR FİRMA VAR

        Monster Notebook da Uluslararası Tüketici Teknolojileri Fuarı CES 2016'da Türkiye'yi temsilen katılım sağlayacak. Tech East, LVCC, South Halls 1-2, Ground Level Booth 27008 standında yer alacak olan Monster Netbook, fuara tamamı Intel Core i7 masaüstü bilgisayar işlemcili dizüstü bilgisayar modelleri ile katılıyor.

        Bu modellerin ilki olan Tulpar T7 V6.1, Intel® Skylake Core™ i7-6700K işlemci, 8 GB DDR 5 NVIDIA GTX980 Ekran kartı, 64Gb DDR4 bellek, 4 adet SSD aracılığıyla toplam 5 TB SSD disk kapasitesi ve Full HD IPS G-SYNC ekrana sahip. Monster, Tulpar T7 V6.1’in yanı sıra fuarda Markut M7 V1.6 modeli Mobil İş İstasyonlarını da tanıtıyor olacak. Monster'ın en popüler modellerinden olan Semruk S7 V3.1.1 ise fuarda Monster'ın amiral gemisi olarak yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ