Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji HAVELSAN siber güvenlik merkezi kapılarını Habertürk TV'ye açtı / izle - Teknoloji Haberleri

        Habertürk Televizyonu Ankara Haber Müdürü Aysun Torun HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ile siber savunma teknoloji merkezi'nde röportaj yaptı.

        Siber merkezde ne yapılacak?

        HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay; bu merkez çok fonksiyonlu bir merkez. Burası aynı zamanda bir arge merkezi. Siber güvenlik ile ilgili ihtiyaç olan ürün ve teknolojileri milli olarak geliştirebileceğimiz bir laboratuvar burası. Aynı zamanda siber tehdit ve saldırılarla mücadele etmek üzere düzenlenmiş bir teknoloji merkezi. Çeşitli siber saldırı istihbaratları veya ön sinyalleri alındığında onların algoritmalar ile tespit edilip karşı tedbirler alınabilecek bir yer.

        HAVELSAN bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak yazılım programları geliştiren bir şirket. Bizim işimizin doğal uzantısı siber saldırılara karşı güvenli çözümler geliştirmek. O nedenle de 800 mühendisimizin tamamı bu işin içindeler. Şirketimizde sadece bu alanda şu anda 50 civarında uzmanımız var. Bu sayıda hızla artıyor. Bunun dışında bu konularla ilgili olarak çalışan akademisyenlerimiz var.

        Bu merkez sayesinde siber saldırılar azalacak mı?

        Saldırıları azaltmak çok iddialı olur ama minimum etkilenmek diyebiliriz. Ekrandaki haritada canlı olarak dünyanından neresinden neresine doğru yapılan ne tip saldırılar ile ilgili olarak bir göresel var. Saldırı hedefi olan ülkeler arasında Türkiye 9. sırada. Genelde Saldırıyı başlatan ve saldırıya hedef olan ülkeler arasında hep ilk 10'da yer alıyor. Türkiye aslında saldırmıyor. Maalesef bizim bilgisayarlarımız köleleştirildiği için ve başka ülkeler tarafından ele geçirilmiş olduğu için başkaları başka yerlere saldırı yapıyor. Böylelikle Türkiye saldıran ülkeler arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ