Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim 3 milyon TL'lik bilim merkezi! - Teknoloji Haberleri

        2.500 m2’lik alanda 14 farklı bölümde 150’den fazla deney düzeneği bulunan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin açılış töreni, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Merkezin, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki yerleşkesinin açılışını yapan Bakan Ergün, şöyle konuştu: “Bilim merkezleri, çocuk ve gençlerin teknolojiye, bilime ilgi duymaları için çok önemli merkezlerdir. Biz, ülkemizin bilim insanlarını yetiştirmesi için bu merkezlerin açılmasını devlet politikası haline getirdik. 81 ilde 81 bilim merkezi projesiyle 2023’e kadar bilim merkezi olmayan ilimiz kalmayacak.”

        Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde 150 ayrı deney düzeneği bulunuyor

        Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilimsel konuları kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde sunmak, çocukların bilime olan ilgisini artırmak ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla tasarlandı. Açılış töreninde Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, ülkemize yakışır nitelikte ve “Bilimin Serüvene Dönüştüğü Yer” olacak. Sadece Bursamız ile kalmayıp tüm Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

        150’ye yakın uygulamalı deney düzeneğinden oluşan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde “Yenilenebilir Enerji” ve “Su Yolu Galerisi” adı altında iki özel galeri de bulunuyor. Buna ek olarak merkezde, eğitim salonları, kimya, fizik, robot ve beyin mühendisliği atölyelerinin yanı sıra bilim şovları, bilim kampları ve söyleşileri de olacak.

        Başkan Recep Altepe, yurtdışından getirilen özel deney düzeneklerinin Mehmet Zorlu Vakfı başta olmak üzere Bursa’nın önde gelen birçok sanayi kuruluşunun sponsorluk desteğiyle temin edildiğini belirtti; kendilerine plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.

        Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin asıl binası 2013’te tamamlanacak

        Açılışın ardından, inşaatı devam eden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin asıl binasına inceleme gezisi yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki TÜBİTAK’ın yürüttüğü proje kapsamında 2023 yılına kadar 81 ilde 81 bilim merkezi açılması planlanıyor. Öncelik verilecek 6 il arasında yer alan Bursa’ya danışmanlık ve içerik için gereken 40 milyon TL’lik bütçe TÜBİTAK kanalıyla ayrıldı. Merkez için gereken 12.000 m2’lik alan ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildi; binanın inşaatının 2013’te tamamlanması hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ