Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google Glass, model, satış, özellikler, fiyat - Teknoloji Haberleri

        HT EKONOMİ

        Google'ın ABD'de sadece bir günlüğüne satışa çıkardığı akıllı gözlüğü Google Glass'ın beyaz modeli 12 saatte tükendi. Google Glass, salı günü ABD'de saat 09.00'da vergiler hariç 1.500 dolara satışa sunulmuştu. 22.36'da şirketin resmi blogunda yapılan duyuruda beyaz renkli Cotton (Pamuk) çerçeveli versiyonunun tükendiği belirtildi. Çarşamba sabahı 07.23'te yapılan açıklamada ise tüm stoğun bittiği belirtildi.

        Gözlük beyaz, siyah, turuncu, gri ve mavi olmak üzere 5 renk seçeneği ile satışa sunulmuştu. Şirketin online sipariş için açtığı sayfada Google Explorer programı çerçevesinde satışa sunulan gözlüklerin tümünün satıldığı belirtildi ancak herhangi bir sayı vermedi. Sitede yer alan "Yakında daha fazlasını paylaşabiliriz" sözü, şirketin Glass'ı tekrar satışa sunacağı şeklinde yorumlandı.

        Google Glass, 5 megapiksel kamerasıyla 720p video kayıt özelliği sunuyor. Wi-Fi bağlantı özelliği bulunacak Google Glass'ın kablosuz bağlantı erişimi 802.11 B/G standardında. GPS ve SMS özelliği de bulunacak gözlük, Android 4.0.3 ve üstündeki işletim sistemlerini kullanacak. Sesli komut sistemiyle çalışan gözlük sayesinde, eş zamanlı olarak o anın görüntüsü ve fotoğrafı çekilebiliyor. Navigasyon hizmeti de sunan gözlük, adres komutundan sonra görüş ekranının sağ tarafına gidilmek istenen adresin tarifini çıkartıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ