Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Eskiyen ama hala çalışan cep telefonu ve tabletler ne işe yarar, kullanılmayan cep telefonu ve tabletler işe yarıyor - Teknoloji Haberleri
        1

        Eski cihazlarınızı atmayın! Teknoloji o kadar hızlı değişiyor ki artık televizyon ve bilgisayar değiştirme süresi 2 yıla, cep telefonu değiştirme süresi 1 yıla düştü. Yeni cihazları kullanmak güzel de eskileri ne yapacağız? Hardware Plus Dergisi bizim için eski cihazları ne şekilde değerlendireceğimizi araştırdı.

        2

        Teknolojinin inanılmaz hızlarda geliştiği bu dönemde, biz de doğal olarak sürekli kullandığımız cihazları yenilemek durumdayız. Durum böyle olunca yenisini aldığımız için kullanmadığımız, bir köşede öylece duran akıllı telefonlarımız, tabletlerimiz oluyor.

        3

        Ancak güncelliğini yitirmiş mobil cihazlarınız her ne kadar artık size işe yaramazmış gibi görünse de, onları efektif olarak kullanabileceğiniz birçok yol var.

        4

        Eski tabletinizi ikinci bir monitör olarak görevlendirebiliriz, bebeğiniz varsa yeni bir bebek telsizi satın almadan eski Android telefonunuzu bebek telsizine çevirebilirsiniz. Bu derlememizde pabucu dama atılmış mobil cihazlarınızı tekrar hayata döndürebileceğinize farklı yöntemleri listeliyoruz

        5

        Tabletinizi ikinci monitör olarak kullanın

        Güncelliğini kaybeden tabletinizi en efektif kullanma yollarından biri, bilgisayarınız için tabletinizi ikinci bir monitör olarak kullanmak olabilir. Hele de 7 inçten ziyade 10 inç gibi biraz daha büyük bir tablete sahipseniz, tabletiniz ikinci monitör olarak iyi bir seçenektir.

        6

        iOS ve Android tabletler için bu işlemi Air Display uygulamasıyla beraber gerçekleştirebilirsiniz. Böylece ana monitörünüzde iş yaparken, diğer basit işlerinizi için tablet ekranınızı kullanabilirsiniz.

        7

        Mobil cihazlarınızdan komut paneli yapın

        Gerçekten eskimiş mobil cihazlarınızı bilgisayarınız için bir komut paneli olarak kullanabilirsiniz. Böylece mobil cihazların dokunmatik panelini, gerçekten işe yarar bir şekilde kullanmış olursunuz.

        8

        iOS kullanıcıları Actions isimli uygulamayla beraber bilgisayarınızda birçok farklı görevi iPad üzerinden yapabiliyor. Android içinse Unified Remote uygulaması birçok kontrolü yapabilmenize olanak sağlıyor.

        9

        Küçük boyutlu bulut depolamaya çevirin

        Eski akıllı telefonunuzu veya tabletinizi dokümanlarınız ve ufak boyutlu fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz, istediğiniz zaman da oradan ulaşabileceğiniz bir ‘bulut’ depolama birimine dönüştürebilirsiniz.

        10

        Dijital çerçeve olarak kullanın

        Eski mobil cihazlarınızı dijital fotoğraf çerçevesine dönüştürebilirsiniz. Bunun için ücretsiz Dayframe uygulamasını indirin. Sonra istediğiniz sosyal medya hesaplarınızı bağlayın ve uygulama sizin için oradan fotoğraflarınızı alıp göstersin.

        11

        Görüşmelerinizi mobil cihazlarınızla yapın

        Eğer kullandığınız dizüstü bilgisayar küçük veya performansı yeterli değilse eskimiş mobil cihazlarınızı görüşmelerinizi yapmak için kullanabilirsiniz.

        12

        Ucuz bir tablet standıyla sabitleyebileceğiniz tablet veya akıllı telefonunuzla hem genel aramaları hem de Skype gibi programlar üzerinden video aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sadece ön kamerası olan bir mobil cihaza ve ucuz da olsa bir tablet standına ihtiyacınız var.

        13

        Android cihazınız bebek telsizi olabilir İlginçtir, bebek telsizleri gereğinden fazla pahalı olabiliyor. Böyle bir durumda eğer kullanmadığınız bir Android mobil cihaz varsa, bebek telsizine çevirebilirsiniz.

        14

        Google Play’de ücretsiz Dormi uygulaması, 3.2 Gingerbread ve üzeri tüm Android cihazlarda çalışabiliyor. Tek yapmanız gereken uygulamayı kurduktan sonra cihazınızı bebeğin yakınına sabitlemek.

        15

        Çocuğunuz için oyun ve eğitim aracı olsun

        Mobil cihazlarınız sizin için eskimiş olsa da çocuklarınız için hâlâ kullanılabilir. Tabletinizi veya akıllı telefonunuzu çocuğunuzun yaşına bağlı olarak hem bir oyun hem de bir eğitim aracına dönüştürebilirsiniz. Hem iOS hem Android’de yer alan Kid Mode: Free Games + Lock uygulaması çok uygun.

        16

        Elektronik saate çevirin

        Eğer gerçekten artık hiçbir işe yaramadığını düşündüğünüz bir mobil cihazınız varsa, bir dock satın alarak cihazınızı yatağınızın yanında veya iş yerinizde kullanabileceğiniz bir elektronik saate çevirebilirsiniz. Bunun için hem Android hem de iOS tarafında zevkinize göre seçebileceğiniz birçok saat ve widget uygulaması bulunuyor. (Kaynak: Star)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ