Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtdışı Tatil Fırsatları Bu bayram son şans! - Turizm Haberleri

        ESRA ŞAHİN DURSUN-HABERTÜRK

        Bu bayram Hırvatistan'ın Dubrovnik kentine vizesiz gitmek için son şansınız çünkü 1 Temmuz 2013'ten itibaren Hırvatistan'a vizesiz girilemeyecek.

        Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, "1 Temmuz 2013'ten sonra Bosna Hersek, Makedonya ya da Karadağ gibi tek ülke ya da 2 ülkeyi içeren tur paketlerini yapmak mümkün, fakat 5-6 ülkeyi içeren tur paketlerini gerçekleştirdiğimizde Hırvatistan da tur paketlerinin içerisine dahil olduğundan 5-6 ülke gezilebilecek uzun Balkan turlarını vizesiz yapma ihtimali 1 Temmuz 2013'ten sonra ortadan kalkıyor." dedi.

        Yıllardan beri Avrupa sosyetesinin rağbet ettiği Dalmaçya sahilleri olarak adlandırılan Balkan kıyıları ve körfezleri 2008 yılından bu yana Türk tatilcilerin de, kısa sürede adapte olduğu bir gidenin bir daha seyahat etmek istediği önemli bir destinasyon haline geldi. Türkiye'de en çok rağbet gören İtalya, Orta Avrupa, İspanya, Fransa ve Mısır ile kısa zamanda girdiği rekabet sonucu, İspanya, Fransa ve Mısır'ı tahtından etmeyi başardı ve gözünü İtalya ile Orta Avrupa'nın yerine geçmeye dikti. Klasik paket tura katılan turistlerin yanı sıra gezgin olarak adlandırılan, şehrin ana caddelerinden ziyade arka sokaklarını, lokal yaşam kültürünü keşfetmeyi seven seyahat severlerin de ilk tercihi haline gelmeye başladı.

        SARAYBOSNA'DA BAYRAM

        Başta Hırvatistan'ın Dubrovnik şehri olmakla birlikte, Bosna Hersek'in Saraybosna, Mostar şehirleri, Pocitel kasabası, Avrupa'nın belki de en görkemli kıyıları ile Karadağ'ın Kotor körfezi ve Makedonya'nın Üsküp ve Ohrid şehirleri en çok talep gören Balkan destinasyonları oldu. Bunun sebebi çok açık. Türk tatilcilerin bir tatilde aradığı ne varsa her şey Balkanlar coğrafyasında. Örneğin Dubrovnik'e giden seyahat severler, sadece iki saat mesafede Karadağ'a geçerek Kotor körfezi ve Budva'yı gezebiliyor, Saraybosna'ya iki saatlik yolculukla Mostar'da duygu seline kapılıp, Avrupa'da en iyi korunmuş hâlâ Türkçe konuşulan tipik Osmanlı tarzı Safranbolu'yu andıran evleriyle Poçitel'e şaşırıp, Blagaj'da doğa harikası şelale yanında muhteşem Bosna köfte ve baklavasıyla büyüleniyorlar. Geleneklerimizin hâlâ yaşatıldığı, yurtdışında belki de sadece bu coğrafyada ince belli bardak ve kıtlama şekerli çay ile güllü lokumlu Türk kahvesi içilebiliyor. Hırvatistan'da ise her ada ayrı bir güzel. Dubrovnik eski şehrinin arka sokaklarının gizemi, Korçula adasındaki Marco Polo'nun doğduğu eve yolculuk, kimine de deniz güneş tatili yenilenme adına ilaç gibi geliyor.

        DENİZ, GÜNEŞ, KUM

        Adriyatik Denizi kıyısındaki, Akdeniz’in tarihi dokusu en iyi korunmuş kentlerinden Dubrovnik, son birkaç yılda Avrupa’nın en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Vizesiz gidebileceğiniz Dubrovnik’te kültürel gezilerle birlikte güneş ve denizin keyfini çıkarıp sabaha kadar eğlenebilirsiniz...

        TURLARIN ÇOĞU DOLDU

        Gelecekte belki de bu keyfi çıkarmak bu kadar kolay olmayacak. Hırvatistan'ın Avrupa Birliği'ne girişiyle 2013'te, vize alma zahmeti yanı sıra vizeye ödenecek 70-100 euro arası harcama da, seyahat masrafınızı artıracak. Önümüzdeki Kurban Bayramı belki de bu güzel coğrafyayı vizesiz keşif için birçokları için son fırsat olacak. Avrupa'da alışverişin ve yeme-içmenin en ucuzunu bulacağınız Balkan coğrafyası, Türk tatilciler için en ideal yurtdışı tatil seçeneklerinden. Vizesiz seyahatte son dönemlere girildiğinden Kurban Bayramı turlarına çok fazla talep var. Birbirinden güzel üç ülkeyi bayramda bir tur paketiyle görmek diğer tur paketlerine göre çok daha ekonomik.

        DİREKT UÇUŞ VAR

        Hırvatistan'ın 1 Temmuz 2013'te Avrupa Birliği 'ne girecek olması, Dubrovnik'e vizesiz seyahat etmek isteyen Türkleri harekete geçirdi. Yoğun talep üzerine acenteler Dubrovnik paket turları oluşturdu, Hırvatistan Havayolları da İstanbul'dan Dubrovnik'e direk sefer başlattı. 2013'te AB'ye katılacak Hırvatistan'a son kez vizesiz seyahat etmek isteyen Türkler, Dubrovnik turlarına koştu

        Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Balkan turlarına ilginin bu bayram da yoğun olduğunu belirterek, ilginin yoğunluğundan dolayı Kurban Bayramı'nda Balkanlar'a gitmek isteyenlerin acele etmeleri gerektiğini, boş kontenjanların azaldığını dile getirdi.

        Jolly Tur, Dubrovnik'in de içinde olduğu 7 gece 8 günlük Baştan Başa Balkanlar Turu'na ek olarak, tek şehir 3 gece 4 gün Dubrovnik turları başlattı.

        Jolly Tur Yurt Dışı Turizm Departman Müdürü Tolga Tekin, bu paketle yılsonuna kadar 3 bin kişiyi Dubrovnik'e taşımayı öngördüklerini söyledi. Son bir kaç yıldır Balkanlar'a talebin arttığına dikkat çeken Tekin "Makedonya, Hırvatistan, Karadağ ve geçen sene Türklere vize uygulamasını kaldıran Sırbistan tüm yıl boyunca ziyaretçilerin akınına uğruyor. Uzun Balkanlar Turu'muzda geçen yılın tümünde ulaştığımız 5 bin kişilik talebe 2012'nin ilk beş ayında ulaştık" dedi.

        VIP Turizm Yurt Dışı Turlar Direktörü Esra Tanoğlu da Dubrovnik'in özellikle son 2 yıldır Türk seyahatseverler tarafından oldukça rağbet gören bir destinasyon olduğunu söyledi. Bunun en önemli nedeninin vize uygulanmaması olduğuna dikkat çeken Tanoğlu "Vize destinasyona ilgiyi azaltır. Çünkü Schengen vizesi olanların alternatifleri daha fazla" diye konuştu.

        Kurban Bayramı'nda Balkanlar'a gidenler:

        ETS
        Saraybosna-Dubrovnik 3 gece 539 Euro
        Balkanlar 7 gece 699 Euro
        Balkanlar 4 gece 599 Euro
        Balkanlar 7 gece 759 Euro
        Dubrovnik 3 gece 599 Euro
        Saraybosna 3 gece 549 Euro
        Pronto Tour
        Saraybosna 4 gece 499 Euro
        Balkan'da 7 Ülke 9 gece 899 Euro
        Balkan Başkentleri 6 gece 799 Euro
        Baştan Başa Balkanlar 8 gece 889 Euro
        Üsküp-Ohrid 5 gece 449 Euro
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ