Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Essential Phone ile iPhone X tasarımı Android’de! Android'in babası Andy Rubin'in telefonu ucuz iPhone X gibi! - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple’ın iPhone akıllı telefon serisinin 10. yılına özel geliştirdiği ve seriye bugüne kadarki en büyük yeniliklerini getiren iPhone X’un yeni tasarımı da büyük beğeni topladı.

        2

        Yıllardır Android işletim sistemi kullananların bir bölümü için iPhone’a geçmek bir hayli zor görünüyor.

        3

        iPhone X’un çerçevesiz tasarımının, yeni Pixel ve Galaxy telefonların yanında bir hayli şık durduğu genel olarak kabul görürken, telefonun ekranının üstündeki garip çıkıntı bile çabucak benimsendi.

        4

        Bugün iPhone X’a tasarımı açısından meydan okuyabilecek bir telefon var…

        5

        LG ve Samsung markalı telefonlardakinin aksine Android işletim sisteminin küçük değişikliklere uğratılmış bir halini kullanan bu akıllı telefon, Android’in yaratıcısı Andy Rubin tarafından kurulan Essential şirketi tarafından üretildi.

        6

        Essential Phone adı verilen akıllı telefon, günümüzde satın alınabilecek tüm Android telefonlardan daha ince ekran çerçevelerine sahip.

        10

        Essential Phone, iPhone X’da olduğu gibi ekranının tepesinde bir çıkıntıya sahip fakat bu çıkıntı daha küçük ve dolayısıyla kullanıcı deneyimini daha az etkiliyor.

        11

        Neredeyse çerçevesiz olan bu akıllı telefon, tasarımı kadar teknik özellikleriyle de iddialı.

        12

        Qualcomm tarafından geliştirilen en yeni ve en hızlı mobil işlemci olan Snapdragon 835 ile çalışıyor ve 4 GB belleğe sahip.

        16

        Essential Phone’un arka yüzünde ise çizilmelere karşı dayanıklı ve iyi bir görüntü sergileyen seramik malzeme tercih edilmiş.

        17

        Essential Phone’un titanyum çerçevesi, iPhone X’un paslanmaz çelik çerçevesini gölgede bırakamıyor olsa da, en azından onunla boy ölçüşebiliyor.

        18

        Android işletim sistemini tercih eden akıllı telefon üreticileri, işletim sistemini baştan aşağı değiştirerek yepyeni arayüzler oluşturuyor.

        19

        Essential Phone ise Android işletim sistemini neredeyse hiç değiştirmeden kullanıcılara sunuyor. Bu sayede telefonla birlikte ön yüklü gelen ve depolama alanını işgal eden uygulamaların sayısı da bir hayli az tutulmuş.

        20

        Essential Phone kamera konusunda iPhone X ve Pixel 2’ye karşı üstünlük kuramıyor fakat yine de iyi bir performans sergiliyor.

        21

        f/1.85 diyafram aralığında 13 MP Dual RGB + Mono arka kameraya sahip olan telefonun ön bölümünde ise f/2.20 diyafram aralığına sahip 8 MP bir kamera bulunuyor.

        25

        Örneğin iPhone X’un ilgi çeken Face ID özelliği gibi bir yüz tanıma sistemi Essential Phone’da yer almıyor fakat telefonun arka bölümünde bir parmak izi okuyucusu bulunuyor.

        26

        iPhone X’un portre modu da Essential Phone’da yer almıyor. Bu özellik, portre fotoğraf çekildiğinde arka planı bulanıklaştırarak daha profesyonel bir görüntü ortaya koyuyor.

        27

        500 dolar fiyatla satılan Essential Phone, uygun fiyatıyla iPhone X, Galaxy Note 8 ve Pixel 2 XL’a karşı iddialı bir rakip.