Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 160 kişilik VIP dinleme listesi, ünlü isimlerin telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı

        TÜRKİYE’nin ünlü işadamları, gazetecileri, rektörleri ve eski komutanların da aralarında bulunduğu 160 kişinin telefonlarının IMEI numaraları üzerinden dinlendiğine ilişkin Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; dinleme skandalı müfettiş raporlarına şöyle yansıdı: Ünlü isimler “terör ve organize suç örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle” dinlendi. 2008-2009 yılları arasında yapılan dinlemelerle ilgili mahkeme kararlarının çoğunun, kod isimlerle alındığı anlaşıldı.

        İstanbul Emniyeti’nin “istihbari dinleme” adı altında yaptığı dinlemelerde adı geçenlerden bazıları şöyle: İşadamları Ferit Şahenk, Ali Koç, Mehmet Emin Karamehmet, eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Oramiral Vural Bayazıt ve Oramiral Bülent Alpkaya, şimdi Habertürk Genel Yayın Yönetmeni olan Selçuk Tepeli ile gazeteciler Uğur Dündar, Mehmet Yılmaz, Yılmaz Özdil, Tufan Türenç, Can Dündar, Faruk Bildirici, Soner Yalçın, Şirin Payzın, Cengiz Semercioğlu...

        İstihbarat Şubesi’nin yaptığı dinlemelerin, “terör ve organize suç örgütü üyelerinin yanlarına monte edilerek” dinlendikleri belirtildi. Narkotik ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde de geçmiş yıllara dönük araştırmalarda, yaklaşık 20 bin telefon dinlemesinin yapıldığı iddia edildi. 3 şubede müfettiş incelemelerinin sürdüğü belirtildi. Dinlemelerin yapıldığı dönemde İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi’nin başında Ali Fuat Yılmazer görev yapıyordu. Yılmazer, “resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme” suçlamasıyla temmuz ayında tutuklanmıştı.

        SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ

        BIRÇOK ünlü ismin dinlenmesi, sosyal medyada da yankı buldu.

        İşte bazı yorumlar:

        VIP dinleme yapılmış; muhaberat devleti belirtileri. Demokrasi bu mu?

        Mahkemeler önlerine getirilen dinleme taleplerine VIP mi değil mi ona göre karar versinler, VIP değil de zenci Türkler ise dinlenebilir.

        VIP dinleme listesi bir hayli eksik. Bugün kim dinliyor, onu da yayınlasınlar.

        Paralel uzun kulak, dinlemeye doymamış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ