Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şah Fırat operasyonunda nasıl şehit oldu? Başçavuş Halit Avcı'nın babası açıkladı

        Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için düzenlenen operasyon sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden 34 yaşındaki Başçavuş Halit Avcı'nın Trabzon'un Maçka İlçesi'ne bağlı Gürgenağaç Mahallesi'nde yaşayan ailesi, taziyeleri kabul ediyor.

        'TANK KAPAĞI KAFASINA ÇARPTI'

        Oğlunun Ankara'da görevli olduğunu ve foto-filmde astsubay olarak görev yaptığını anlatan baba Mustafa Avcı, şunları kaydetti:Suriye'ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun.

        'HER PAZAR ARARDI BU PAZAR ACI HABERİ GELDİ'

        Oğlunun her pazar günü kendisini aradığını belirten Avcı, "Beni aramasa, annesini mutlaka arardı. Bu pazar da acı haberi geldi" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle ücra bir köşedeki bir insanı aramasının kendilerini onurlandırdığını belirten Avcı, "Bize böyle değer verdiği için ona da teşekkür ederim. Allah razı olsun" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, baba Mustafa Avcı'yla görüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu da şehidin ailesiyle görüşerek taziyelerini iletti.

        GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

        Başçavuş Halit Avcı'nın ardından Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, 'Şehidimiz' başlığı altında duyuru yer aldı."Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" ifadelerinin de yer aldığı duyuruda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajı şöyle:

        Silah arkadaşımız, 21 Şubat 2015'te şehit olmuştur. Kahraman personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.

        Şehidin Trabzon Maçka'daki baba evinde yas var. Baba Mustafa Avcı, haber sonrası gözyaşlarına boğuldu.

        BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın Maçka ilçesindeki babaevinde yas var. Operasyon sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Başçavuş Halit Avcı'nın ilçeye bağlı Gürgenağaç Mahallesi'nde yaşayan ailesi, taziyeleri kabul etti.

        Şehidin annesi Fatma Avcı, oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

        'ÇOCUĞU 15 GÜN SONRA DOĞACAK, MÜRÜVVETİNİ GÖREMEYECEK'

        Şahidin Ankara'da yaşayan eşi Şohret Avcı'nın hamile olduğu ve bir erkek bebek bekledikleri öğrenildi.Şehidin babası Mustafa Avcı, "Söylenecek bir şey yok. Benim oğlum aslan gibiydi. Çocuğu 15 gün sonra doğacak. Çocuğunun mürüvetini göremeyecek, ne diyeyim" şeklinde konuştu.

        SARE DAVUTOĞLU'NDAN ACILI EŞE TAZİYE ZİYARETİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu sırasında geçirdiği kaza sonucu şehit olan Başçavuş Halit Avcı'nın teyzesinin Ankara'daki evinde bulunan eşi Şöhret Avcı'ya taziye ziyaretinde bulundu.

        Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın cenazesi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

        AMBULANS UÇAKLA MAÇKA'YA GÖNDERİLDİ

        Şehit Halit Avcı'nın cenazesi Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda düzenlenen askeri törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait ambulans uçakla memleketi Trabzon'un Maçka İlçesi'ne gönderildi.

        Törene, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük (solda) ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de (sol 2) katıldı.

        Şehit Halit Avcı icin Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda askeri tören düzenlendi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ