Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 yıl sonra gelen tanık 5 kez ifadeye çağrıldı

        Sedef ŞENKAL DEMİR/HABERTÜRK

        İstanbul Pendik’te babalarının sevgilisinden olan kızıyla oynamaya gittikten sonra kaybolan ve 14 yıldır haber alınamayan 8 yaşındaki Deniz ile 2 yaşındaki Sedef Derya’nın cinayete kurban gittiği geçtiğimiz hafta, olay tarihinde 12 şimdi ise 26 yaşında olan sürpriz tanığın anlatımlarıyla ortaya çıktı.

        Savcılığa giden 26 yaşındaki tanık Ö.Y., iki kız kardeşi, Gülhan G.’nin öldürdüğünü ileri sürdü. Bunun üzerine Savcı Murat Dizle, Gülhan G.’yi gözaltına aldırdı. Şüpheli kadının, olay günü başka yerde olduğunu ispatlamak amacıyla sunduğu 14 yıllık hamburger faturası ise “Suçluluk psikolojisiyle delil üretmek” olarak değerlendirildi. Katil zanlısı kadın, tutuklandı. Gülhan G.’nin tutukluluk kararına geçtiğimiz cuma günü avukatları itiraz etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, “kuvvetli suç şüphesinin devam ettiği” gerekçesiyle itirazı reddederek tutukluluğun devamına karar verdi. Soruşturma aşamasında tanık Ö.Y.’nin ilk kez 2012 yılında ifade verdiği ancak Savcı Dizle’nin genç kadının doğru söyleyip söylemediğini belirlemek için 5 kez daha ifadeye çağırarak tekrar tekrar anlatmasını istediği öğrenildi.

        Savcı Dizle, böylelikle tanığın anlatımlarının kurgu olup olmadığını belirlemek için doğruluk testi yaptı. Tanık tüm anlatımlarında aynı yönde bilgiler verince ifadelerinin doğru olduğu kanaatine varıldı. Tanık Ö.Y.’nin tutuklanan Gülhan G.’nin yakınlarının olası bir saldırısına karşı koruma altına alındığı da belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ