Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da anne kıza otoyolda infaz

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da bir kadın ilekızı otoyol kenarında tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu.Annekızı, başka erkeklerle ilişkileri olduğu gerekçesiyle kadının boşandığı eski kocası ile oğlunun öldürdüğü öne sürüldü. Kayıplara karışan baba oğul aranıyor.

        Adana'da Semire Balık (49) ve 22 yaşındakikızı Ayşe Işık, otoyol kenarında kafa ve vücutlarının değişik yerlerine sıkılan kurşunlarla öldürülmüş halde bulundu. Semire Balık'ın oto kiralama şirketi sahibi eski eşi H.B. ile oğlu A.B.'nin,annekızı, başka erkeklerle ilişkileri olduğu gerekçesiyle öldürdüğü iddia edildi. Kayıplara karışan baba oğul aranıyor.

        Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda bugün (pazartesi) saat 06.00'da Mersin'den Hatay'a giden bir kamyon şoförü,Adanabatı gişelerini geçince yol kenarında kanaletin içine atılmış iki kadın cesedi görüp polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, yaptıkları ilk incelemede kadınların tabancayla vurularak öldürüldüğünü belirledi. Üzerlerinde ve çantalarında yapılan aramada kadınların kimliklerini belirleyecek nüfus cüzdanı ya da herhangi bir belge çıkmadı.

        SÜTYENDE PARA VE TELEFON

        Annekızın yapılan dış otopsisi sırasında sütyenlerinin içinde telefonları, toplam bin 540 lira para, Mersin'in Erdemli ilçesinde yapılan alışveriş fişleri bulundu. Çanta içinde de bir oto kiralama şirketine ait kartvizite rastlandı.

        KARTVİZİTTEN KİMLİKLER BELİRLENDİ

        Adanapolisinden bir ekip Erdemli ilçesine gidip alışveriş yapılan mağazalardaki görüntüleri topladı. Daha sonra oto kiralama şirketine gidilerek şirket ortaklarından A.K. ile görüşüldü. Olay yerine götürülen A.K., öldürülen kadınların, ortağı H.B.'nin eski eşi 49 yaşındaki Semire Balık ilekızı 22 yaşındaki Ayşe Işık olduğunu teşhis etti. A.K., ortağı H.B. ile oğlu A.B.'den de 2 gündür haber alamadığını söyledi.

        ANNEYE 1,KIZINA 5 KURŞUN

        Annekızın cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.Annenin kafasına 1,kızının yanağına ve göğüs ile ayak bölümüne ise toplam 5 kurşun sıkıldığı belirlendi.

        AİLE İÇİ İNFAZ

        Cinayet Bürosu ekipleri, elde edilen delillere göreannekızın, aile içi cinayete kurban gittiği şüphesi üzerine yoğunlaştı. H.B.'nin 4 yıl önce eşi Semire'den boşandığı,kızı Ayşe'nin de Tarsus'ta M.I. ile evlendiği ve kısa süre önce eşinden ayrılıpannesinin Erdemli'deki evine yerleştiği belirlendi. M.I.'nın da 5 gün önce Sivas'a gittiği saptandı.

        M.I'nıneşinin yakınları tarafından öldürülme korkusu ile kaçtığı, gelirken Adana polisini arayarak durumu anlattığı öğrenildi. Polisin 'En yakın polis merkezine git' talebi üzerine M.I'nın Şarkışla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiği öğrenildi. Adana'dan Şarkışla ilçesine gelen ekiplerin M.Iifadesini almak üzere tekrar Adana'ya götürdükleri öğrenildi. (DHA)

        BAŞKA ERKEKLERLE İLİŞKİ İDDİASI

        Yapılan soruşturma sonunda,annevekızı hakkında başka erkeklerle ilişkileri olduğu yönünde dedikodular olduğu belirlendi. H.B. ile oğlu A.B.'nin bu iddiaları duyduktan sonraannekızı otomobille evlerinden alıp otoyol kenarında tabancayla öldürdükleri şüphesi üzerinde duruluyor. Polis olayla ilgili H.B. ile oğlu A.B.'yi arıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ