Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Onur Önal'ı öldüren dayak kamerada

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Önal, cezaevinin bahçe kısmında arkadaşları M.Ö.(17) ve C.B.(16) ile 'simit' olarak tabir edilen oyunu oynadığı sırada darp edildi ve bu darp cezaevi kameralarına da yansıdı.

        Ertesi gün 2 çocuk Önal'ı cezaevinin mescidinde kafasını duvara vurarak yine darp etti. Daha sonra olay mahaline infaz koruma memurlarından F.A. gelerek Onur Önal'ın yarı baygın olarak gördükten sonra Önal hastaneye sevk edildi ve olaydan 1 ay sonra kafa travmasına bağlı beyin kanamasından yaşamını yitirdi.

        2 ÇOCUĞA “ÖLDÜRME" 6 MEMURA “İHMAL" DEN DAVA

        Olayın ardından 2 çocuk hakkında “Çocuğa yada beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan 18'er yıldan 24'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.Savcılık 6 infaz koruma memurunun da ihmali oldukları gerekçesiyle “Görevi İhmal" suçundan 3'er aydan 1'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.. Her iki dava dosyasına da olaya ilişkin cezaevi kamerası görüntüleri sunuldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ