Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dilek Doğan'ın son anları polis kamerasında

        Öznur KARSLI / İSTANBUL

        Küçükarmutlu'da terör operasyonu kapsamında baskın yapılan evlerinde polisin silahından çıkan kurşunla ailesinin gözleri önünde hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın son anlarına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, 25 yaşındaki Doğan siyah uzun saçlarıyla arama yapan polisin önünden geçiyor. Yaklaşık 1 dakika sonra ise vurularak kanlar içinde yere yığılıyor. Görüntüler, Dilek Doğan'ı öldürdüğü gerekçesiyle özel harekat polisi Y.M. hakkında açılan davanın dosyasına konuldu.

        SON SÖZÜ 'YA NAPIYOSUN'

        İstanbul Polisi, geçtiğimiz Ekim ayında canlı bomba olduğu öne sürülen terör örgütü DHKP/C üyesi H.R.K.'yi yakalamak için 16 farklı adrese operasyon düzenledi. Baskın düzenlenen adreslerden birinde ise Dilek Doğan adlı genç kız, evde arama yapıldığı sırada özel harekat polisi Y.M.'nin silahından çıkan kurşunla vurularak hayatını kaybetti. 25 yaşındaki genç kızın anne, babası ve ağabeyinin gözleri önünde vurulduğu ana ait polis kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Olay anına ait polisin kayda geçirdiği 3 farklı görüntü bulunuyor. Polisin savcılığa gönderdiği görüntülerin ilk bölümü, özel harekat polislerinin Doğan Ailesi'nin evlerine geldiği dakikalara ait. Görüntülerde polisler, Doğan ailesinin üyelerine terör örgütü DHKP/C üyesi olarak aradıkları H.R.K.'nin evde olup olmadığını sorup, ardından evde arama yapacaklarını söylüyor. Tam bu sırada Doğan ailesinden polise galoş giymeleri yönünde bir istek geliyor. Bir sonraki görüntüde ise sivil polisler Dilek Doğan'ın ailesiyle birlikte yaşadığı eve girip arama yapmaya başlıyor.

        Dilek'in odasında bulunan yatağın altına ve yatağın başında bulunan sandığa bakıyor. Bu sıralarda yani ikinci görüntünün 20'inci saniyesinde Dilek Doğan odayı arayan sivil polisin önünden geçiyor. 1 dakika 20 saniye sonra da silah sesi duyuluyor ve Dilek anne, babası ve ağabeyinin gözleri önünde vuruluyor. Videonun 1.45'nci saniyesinde Dilek Doğan ile tetiği çeken polis Y.M.'nin sesleri duyuluyor. Kayda geçen o diyaloglar ise şöyle;

        POLİS: "Ben sana ne dedim, ben sana ne dedim. Ben sana ne dedim"

        DİLEK: Ya napıyosun (Silah sesi geliyor ve Dilek Doğan yere yığılıyor)

        DİLEK'İN AĞABEYİ MEHMET: Dilek. Dilek. Dilek. Dilek

        Daha sonra ise görüntülerde polislerin ağabey Mehmet için 'Kelepçele kelepçele' diye bağırışları duyuluyor.

        POLİSİN 26.5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

        Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, özel harekat polisi Y.M. hakkında "Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi" suçundan 26.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Polis memuru, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ