Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ayhan Üstün: Anayasa için muhalefetle anlaşmalıyız

        GAZETE HABERTÜRK

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye’de hükümet, muhalefet, basın ve sivil toplum kuruluşlarının, “1982 Anayasası’nın darbeci Anayasa olduğu, Türkiye’ye dar geldiği, bu Anayasa’yla yürünemeyeceği” fikrinde birleştiğini söyledi.

        Üstün, şöyle konuştu: “Ama ‘Hadi değiştirelim’ dediğimizde herkes bir bahane uyduruyor. AK Parti’nin oy kullanabilecek 316 milletvekili var, bu milletvekili sayısıyla maalesef Anayasa’yı değiştiremiyoruz, buna gücümüz yetmiyor. Ancak muhalefetin deste- ğiyle Anayasa’yı değiştirebiliriz.

        Sayın Başbakan’ımız bunu bildiği için şu anda muhalefet partilerine gidiyor. Yeniden bir sayfa açalım, masa oluşturalım ve bu masada konuşmaya devam edelim. Konuşursak ortak noktada buluşacağımıza inanıyoruz. Zaten insan haklarında, hak ve özgürlüklerde üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylüyoruz.

        CHP’liyle bizim insan haklarına bakışımız arasında bir fark yok. O bakımdan bunlar çok kolay geçeceğimiz maddeler. Bu bakımdan masanın kurulmasını arzu ediyoruz. Sayın Başbakan’ımız da bunu talep edecektir. Anayasa değişikliği konusunda muhalefetle anlaşmak zorundayız.Bizim dileğimiz, muhalefetin bu işbirliğinden kaçmaması, çünkü onlar da bildiğim kadarıyla seçim beyannamelerinde aynı sözü verdiler. Şimdi bundan kaçmaları, çok yanlış bir durum olur.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ