Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı Cizre'deki o binayı anlattı!
        1

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Sağlık Bakanlığı, çatışmaların sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bir binanın bodrum katındaki yaralılara günlerdir ambulans gitmediği iddialarıyla ilgili, milletvekillerini bilgilendirdi. Milletvekilleriyle paylaşılan bilgi notunda şu detaylar yer aldı:

        2

        İHA’LAR KAYIT ALDI: Kendini İslam Balıkesir olarak tanıtan şahıs, 30 Ocak Cumartesi günü sabah saat 07.21 de, yaralıların olduğu iddia edilen bodrum katından aradığını söyleyerek, 16 yaralının bulunduğunu, 7’sinin ağır olduğunu, toplam 6 cesedin bulunduğunu, 9 kişinin de sağlam ve sağlıklı olduğunu bildirmiştir.

        3

        Bu görüşmeden sonra aynı kişiyle 5 görüşme daha yapılmıştır. Konuşmalar 155 polis hattı, olay yeri görüntüleri de insansız hava aracı (İHA) ile kayıt altına alınarak yürütülmüştür.

        4

        3 ADET MAYINLI TUZAK: 1 ambulansımız ve Şırnak Belediyesi’ne ait hasta nakil aracı, iddia edilen adrese yaklaşık 150-200 metre mesafede Bostancı Sokak’ın girişinde konuşlanmıştır. Bu ekiplerimiz, yaralıların çıkması için yaklaşık 6 saat beklemişlerdir.

        5

        Tarif edilen bodrum katın önüne ambulansın erişimi, 3 adet mayın ile tuzaklanmış barikatlar nedeniyle mümkün olmamıştır. Olay yerinde 10 ambulans, 30 kişilik sağlık ekibi, 1 helikopter ambulans, 1 uçak ambulans görevlendirilmiştir.

        6

        Cizre ve Şırnak devlet hastaneleri ile bölgedeki illerin devlet hastaneleri ve Ankara’daki merkez hastaneler hazır hale getirilmiştir. Yaralıların güvenli bölgeye getirilmemesi konusunda hiçbir gerekçe sunulmamıştır.

        7

        ANNELERİ GİRMEK İSTEDİ: HDP milletvekilleri, bodrum katında göçük olduğu iddiasıyla, Cizre Belediyesi’nden 2 görevlinin olay yerine gidip yardım etmelerini istemiştir. 2 görevliye ve gönüllü gitmek isteyen SES sendikası üyesi 2 sağlık personeline müsaade edilmiştir.

        8

        Ancak olay yerinin güvenli olmadığı kaygısıyla, kendileri gitmeme kararı vermişlerdir. HDP milletvekilleri, 5 yaralının annesinin de iddia edilen adrese gönderilmesini istemiştir. Bu kişilerin profesyonel sağlık veya kurtarma hizmeti vermesinin mümkün olmayacağından, müsaade edilmemiştir.

        9
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ