Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rektör, profesöre tazminat davası açtı

        Hayati ARIGAN/İSTANBUL

        Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Çağla arasında yaşanan ‘izinsiz gösteri’ tartışması mahkemeye taşındı.

        İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına göre Rektör İsmail Yüksek ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Çağla’yı karşı karşıya getiren olay şöyle gelişti: Yüksek, geçen yıl 10 Haziran’da Beşiktaş Kampusu’nda izinsiz gösteri düzenleneceği bilgisine ulaştı. Yüksek, iddiaya göre eşinin gösteriye katılacağını öğrendiği ve yakından tanıdığı Prof. Dr. Cengiz Çağla’yı uyarmak için aradı. Ancak beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

        10 BİN TL İSTEDİ

        Prof. Dr. Cengiz Çağla iddiaya göre Rektör Yüksek’e “Sen kimsin?”, “Senin de Cumhurbaşkanı’nın da artık zamanı doldu”, “Kendine bundan sonra dikkat et” gibi tehditlerde bulundu. Görüşmeye 2 rektör yardımcısı ve bir rektör danışmanı da şahit oldu. Prof. Dr. Çağla’nın sosyal medyada kendisiyle ilgili küçük düşürücü ifadeler yazdığını da iddia eden İsmail Yüksek, 10 bin TL manevi tazminat talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ